Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Detalii incredibile despre minora bătută la Ciocana

© Sputnik / Mihai CarausAliona Dragomerețcaia
Aliona Dragomerețcaia - Sputnik Moldova, 1920, 16.02.2021
Abonare
Minora bătută și umilită de un grup de fete a mai fost agresată fizic anterior de aceleași persoane. Despre aceasta a anunțat șefa Secției siguranță minori din cadrul INSP al IGP, Aliona Dragomerețcaia.
Detalii noi despre minora bătută la Ciocana

În cadrul emisiunii "ATITUDINI", Aliona Dragomețcaia a dezvăluit unele detalii cu privire la desfășurarea anchetei în cazul minorei bătute în sectorul Ciocana al Capitalei.

În cadrul audierilor, dar și în urma apariției mai multor filmulețe pe rețelele de socializare, s-a constatat că acesta nu este singurul caz în care adolescenta este bătută de către același grup de fete.

"Cazul nu a fost raportat din prima dată. Astfel, sunt încurajate acțiunile violente a agresoarei, ceea ce a dus la comiterea repetată a acțiunilor. Victima a mai fost agresată. Acum deja este a treia oară. Există bănuiala că agresoarea a abuzat anterior și alte victime. Fiecare caz de agresiune trebuie raportat imediat, iar specialiștii vor interveni prompt pentru a nu permite cazuri similare", a declarat  Aliona Dragomețcaia.

Ion Ceban - Sputnik Moldova, 1920, 15.02.2021
Societate
Ce pedeapsă cere primarul Ion Ceban pentru fetele bătăușe: Nu putem creşte „monştri”
Amintim că o minoră a fost bătută cu picioarele, târâtă pe jos și obligată să pupe mâinile agresoarelor. Cazul a avut loc pe 5 februarie, în sectorul Ciocana. Potrivit Poliției, pe acest caz au fost deschise trei dosare penale.

De menționat că aproape 87 la sută dintre elevii claselor a VI-a –XII-a sunt afectați de bullying. Dintre aceștia, fiecare al treilea este atât victimă, cât și agresor, potrivit studiul ”Bullying-ul în rândul adolescenților din Moldova”. Majoritatea dintre ei recurg la bullying-ul tradițional. În majoritatea cazurilor, autorii acestui tip de hărțuire sunt fetele. În mediul online însă agresorii sunt băieții. Specialiștii au constatat că, frecvent, inițiatorii bullying-lui sunt copiii din familii bine asigurate material.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0