Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Premieră: Catalog impresionant al producătorilor autohtoni

© Sputnik / OsmatescoDiana Crudu
Diana Crudu - Sputnik Moldova, 1920, 17.02.2021
Abonare
Premieră pentru Republica Moldova: Primul catalog al producătorilor autohtoni în care sunt descrise poveștile de succes ale femeilor din țara noastră a fost lansat în comun cu Federația Națională a Fermierilor din Moldova.
Premieră: Catalog impresionant despre producătorii autohtoni

Primul catalog al producătorilor autohtoni din Republica Moldova include 66 femei de succes, care au reușit să contribuie la dezvoltarea agriculturii țării.

Activistul civic și autoarea ideii Diana Crudu a declarat pentru Sputnik Moldova că, după o perioadă tulbure pentru întreaga societate, acest catalog vine să motiveze și să încurajeze cetățenii să creeze lucruri frumoase prin muncă și perseverență. Astfel, catalogul evocă în premieră poveștile de succes și istoriile de viață ale unora dintre cele mai harnice femei din țara noastră.

"În catalog veți găsi povestea producătoarei care deține 50 hectare de pruni în orașul Hâncești, producția căreia merge la export în Italia. O altă istorie este despre femeia ce îngrijește cea mai mare fermă de vaci în raionul Edineț, având 556 de capete de animale. De asemenea, veți găsi femei de succes care se preocupă de vinificație și muncesc în domeniul vitivinicol", a povestit interlocutoarea.

Mai mult, Diana Crudu susține că acest catalog este destinat și instituțiilor mass-media, care de multe ori ar vrea să relateze povești de succes, dar nu cunosc despre afacerile nemaipomenite ale producătorilor moldoveni. De asemenea, cetățenii  se pot informa despre locurile de unde pot procura produse autohtone ecologice.

Sergiu Lelic  - Sputnik Moldova, 1920, 14.02.2021
Produse ecologice? Ce cumpără de fapt moldovenii în magazine

"Sperăm că acest catalog va aduce și un plus de valoare financiară, nu doar de imagine. De exemplu, Ambasada Suediei deja a început să comande migdale de la o producătoare. Înainte de a iubi produsele polonezilor, ucrainenilor, trebuie să apreciem produsele noastre moldovenești", a remarcat activistul civic.

Potrivit Dianei Crudu, catalogul a fost prezentat și în limba engleză pentru ca ulterior să poată fi accesat și peste hotare. În cea de-a doua ediție, autoarea își propune să descrie istoriile de succes și ale altor producătoare, "întrucât avem sute de femei ce pot inspira o țară întreagă", spune ea.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0