Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

CEDO cere eliberarea lui Navalnîi - Reacția ministrului rus al Justiției

© Sputnik / Владимир Федоренко / Accesați arhiva multimediaЕвропейский суд по правам человека
Европейский суд по правам человека - Sputnik Moldova, 1920, 17.02.2021
Abonare
Ministrul Justiției din Rusia, Constantin Ciuinenko, a reacționat la cererea Curții Europene a Drepturilor Omului de a-l elibera imediat pe Navalnîi.

BUCUREȘTI, 17 feb – Sputnik. Ministrul Justiției din Rusia, Constantin Ciuinenko, consideră că cererea Curții Europene pentru Drepturile Omului de a-l elibera pe Aleksei

Здание Министерства иностранных дел РФ и Водовзводная башня Московского Кремля - Sputnik Moldova, 1920, 04.02.2021
Rusia
Ministerul rus de Externe, despre scopul declarațiilor țărilor NATO în cazul Navalnîi
nu poate fi îndeplinită, pentru că în conformitate cu legislația rusă nu există niciun motiv în acest sens.

Pe 16 februarie, Curtea de la Strasbourg a decis, în conformitate cu norma 39 a regulamentului instanței, să ceară guvernului rus să-l elibereze pe Aleksei Navalnîi, căruia judecătorii de la Moscova i-au comutat condamnarea cu suspendare, în una cu executare, într-un dosar penal de escrocherie. Potrivit comunicatului CEDO, această măsură „trebuie să fie realizată imediat”.

Ciuicenko a menționat că cerința CEDO este una fără de precedent din câteva motive. “În primul rând, este o ingerință clară și grosolană în activitatea puterii judecătorești a unui stat suveran. În al doilea rând, aceste cerințe sunt lipsite de orice temei și abuzive, pentru că nu menționează niciun fapt, nicio normă de drept care ar permite instanței de judecată să ia o astfel de decizie”, a declarat el jurnaliștilor.

Potrivit lui, judecătorii europeni erau conștienți de aceste circumstanțe, adoptând o decizie vădit politică, care va duce doar la o tensionare a relațiilor cu instituțiile Consiliului Europei.

Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 02.02.2021
Rusia
Lavrov: Cazul lui Navalnîi, o înscenare a Occidentului

Ministrul a subliniat că îndeplinirea acestei decizii ar reprezenta o abordare selectivă, ceea ce contravine principiului fundamental al activității CEDO – asigurarea supremației legii.

Reamintim că judecătoria Judecătoria Simonovsky din Moscova a anulat condamnarea cu suspendare a lui Navalnîi în dosarul “Yves Rocher”, înlocuind-o cu o condamnare cu executare, așa cum a solicitat Serviciul Federal al Penitenciarelor (FSNI). Potrivit FSNI, condamnatul a încălcat condițiile perioadei de probă, sustrăgându-se de 60 de ori de la înregistrarea în inspecție în termenii stabiliți și a comis mai multe contravenții administrative.

Potrivit instanței de judecată, Navalnîi și fratele acestuia – Oleg, și-au însușit în mod ilegal 30 de milioane de ruble, convingând compania “Yves Rocher” și o altă organizație să încheie niște contracte de transportare a materialelor tipografice la niște prețuri exagerate.

Condamnatul a reușit de trei ori să evite comutarea condamnării cu suspendare în cea cu executare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0