Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov: Cazul lui Navalnîi, o înscenare a Occidentului

© Sputnik / Владимир Песня / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 02.02.2021
Abonare
Rusia are toate motivele să presupună că scandalul din jurul lui Navalnîi reprezintă o înscenare a Occidentului, câtă vreme Germania refuză să ofere orice probe ale otrăvirii activistului rus.

BUCUREȘTI, 2 feb – Sputnik. Rusia are toate motivele să presupună că situația legată de Aleksei Navalnîi este o înscenare a Occidentului, deoarece Germania până în prezent nu a oferit probe ale otrăvirii acestuia, a declarat marți ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov.

Интервью директора СВР С. Нарышкина РИА Новости - Sputnik Moldova, 1920, 06.11.2020
Rusia
Șeful SVR, despre cazul Navalnîi: Germania tace, are ce ascunde

“În urma acestor solicitări, nu a fost fost oferită nicio informație care ar arăta în mod clar justețea învinuirilor adresate autorităților ruse. Dacă acuzi, atunci demonstrează vina. Dacă spui „nu vă voi arată nimic, pentru că e un secret” sau „pentru că pacientul nu acceptă”, înseamnă că avem toate motivele să presupunem că e vorba de o înscenare”, a declarat Lavrov în cadrul unei conferințe de presă omologului său suedez, Anne Linde, care se află într-o vizită la Moscova în calitate de președinte în exercițiu al OSCE.

În legătură cu acest fapt, a adăugat Lavrov, Rusia se așteaptă din partea Suediei la transparență în problema oferirii Rusiei datelor legate de Navalnîi.

“Ne așteptăm din partea colegilor suedezi la transparență și onestitate în această chestiune”, a declarat oficialul rus.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0