Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ministerul rus de Externe, despre scopul declarațiilor țărilor NATO în cazul Navalnîi

© Sputnik / Nataliya Seliverstova / Accesați arhiva multimediaЗдание Министерства иностранных дел РФ и Водовзводная башня Московского Кремля
Здание Министерства иностранных дел РФ и Водовзводная башня Московского Кремля - Sputnik Moldova, 1920, 04.02.2021
Abonare
Ministerul de Externe al Federației Ruse menționează că nu este nimic nou în această campanie îndreptată împotriva țării.

CHIȘINĂU, 4 feb – Sputnik. Scopul declarațiilor țărilor NATO și ale Uniunii Europene cu privire la situația în cazul Alexei Navalnîi este o încercare de stăvilire a Rusiei și de amestec în afacerile interne ale țării, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei Maria Zaharova.

Константин Косачев - Sputnik Moldova, 1920, 04.02.2021
Politică
Consiliul Federației a evaluat proiectul Congresului SUA privind sancțiunile antirusești

"Am luat act de declarațiile așa-numitului Occident colectiv, evident, rolul principal și l-au asumat Statele Unite ale Americii, conducând tot acest cor. Dar, în general, au fost făcute multe declarații cu privire la agenda noastră internă, este vorba despre șefii de stat și miniștrii de Externe ai țărilor NATO, Uniunii Europeane, privind situația socio-politică din țara noastră", a spus Zaharova în cadrul unui briefing.

"Ce se poate spune în general? Aceasta este o campanie de informare coordonată, scopul căreia este o încercare globală de stăvilire a țării noastre, de amestec în afacerile noastre interne. Nu este nimic nou aici", a adăugat ea.

Anterior, Ministerul de Externe al Federației Ruse i-a sfătuit pe politicienii străini care comentează situația cu Navalnîi, să respecte dreptul internațional și să se ocupe de problemele țărilor lor. Luni, ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a menționat că declarațiile politicienilor occidentali pe această temă sunt unele și aceleași. La rândul său, purtătorul de cuvânt al președintelui rus Dmitri Peskov a declarat că Kremlinul nu are de gând să țină cont de declarațiile din străinătate privind cazul Navalnîi. Zaharova a numit comportamentul diplomaților occidentali și a Ministerelor Afacerilor Externe occidentale în legătură cu procesul lui Navalnîi ”un lanț de acțiuni politice înscenate”.

Marți, tribunalul Simonovski din Moscova a decis să anuleze condamnarea cu suspendare a lui Navalnîi în cazul "Yves Rocher" și să o înlocuiască cu trei ani și jumătate de închisoare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0