Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce pedeapsă cere primarul Ion Ceban pentru fetele bătăușe: Nu putem creşte „monştri”

© Sputnik / OsmatescoIon Ceban
Ion Ceban - Sputnik Moldova, 1920, 15.02.2021
Abonare
Primarul Capitalei, Ion Ceban, consideră că adolescentele care recent au bătut şi au umilit o colegă de-a lor, în sectorul Ciocana, trebuie exmatriculate din instituțiile de învățământ.

CHIȘINĂU, 15 feb – Sputnik. Primarul Ion Ceban susține că violența este un fapt condamnabil, care nu poate fi tolerat sau şi mai grav, repetat. Edilul-șef s-a arătat șocat de cazul tinerei care a fost luată la bătaie de un grup de adolescente și mai ales că, una dintre ele, a doua zi a declarat că nu-și regretă gestul.  

Один день ученика в пандемии - Sputnik Moldova, 1920, 30.01.2021
Societate
Violență la școală! Iată câte cazuri de abuz împotriva copiilor au fost raportate
"Am solicitat ca acest caz să fie strict monitorizat, iar adolescentele care au săvârşit acţiunile de violenţă să fie trase la răspundere în conformitate cu legislaţia în vigoare, iar eu să fiu informat personal despre fiecare etapă. În acest caz nu putem vorbi de toleranţă sau stigmatizare, eu chiar sunt de părerea că aceste adolescente trebuie exmatriculate din instituţiile de învăţământ, mai ales că asemenea cazuri s-au mai întâmplat anterior", a spus Ion Ceban.

Mai mult, în primarul susține că trebuie pedepsiți și părinţii acestor adolescente, iar directorii instituțiilor de învățământ să fie atenționați să nu ascundă aceste cazuri.

"Este vorba despre viitoarele generaţii şi noi nu putem creşte „monştri”. Acţiunile noastre trebuie să fie clare, prompte şi dure, pentru ca asemenea cazuri să nu se mai repete. Nu vreau rapoarte, chestionare şi vorbe în vânt, solicit acţiuni concrete pentru a contracara acest flagel şi a nu distruge viaţa altor copii", a mai spus edilul-șef al Capitalei.

De precizat că un grup de tinere, cu vârste cuprinse între 13 şi 16 ani, au fost surprinse cum lovesc o fată cu pumnii şi cu picioarele și o obligă să le sărute mâinile și picioarele. Cazul a avut loc duminică, 7 februarie, într-o curte din sectorul Ciocana. Imaginile revoltătoare au fost publicate pe reţelele de socializare. Tinerele sunt eleve ale trei licee din Capitală. Poliţia le-a identificat pe bătăuşe şi a deschis un dosar penal pe acest caz.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0