Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Ce spune un expert despre decizia Curții Constituționale

© Sputnik / OsmatescoAlexandru Cuznețov
Alexandru Cuznețov  - Sputnik Moldova, 1920, 16.02.2021
Abonare
Expertul în drept constituțional Alexandru Cuznețov a comentat decizia Înaltei Curți de a respinge cererea socialiștilor de anulare a decretului Maiei Sandu privind desemnarea repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova.
Ce spune un expert despre decizia Curții Constituționale

În cadrul emisiunii "Logica Puterii" de la Radio Sputnik Moldova, expertul în drept constituțional Alexandru Cuznețov a declarat că nesuspendarea decretului Maiei Sandu este o decizie procedurală, de activitate, iar aceasta nu este încă o decizie finală.

Конституционный суд - Sputnik Moldova, 1920, 16.02.2021
Politică
Cine aplaudă și cine critică decizia Curții Constituționale

"Curtea s-a pronunțat pe un segment, argumentând că nu s-a adus nicio dovadă prin ce dăunează faptul că decretul există sau nu. Nu este o decizie pro sau contra. Decizia Curții poate fi declararea sau nedeclararea decretului dat drept constituțional. Urmează să vedem decizia finală", a precizat Alexandru Cuznețov.

De menționat este că pe 23 februarie Curtea Constituțională va examina în fond sesizarea depusă de Vasile Bolea, Grigore Novac și Alexandr Suhodolski.

Socialiștii au cerut să fie suspendat decretul Maiei Sandu și să fie apreciat dacă, prin prisma obligațiunilor sale constituționale, președintele a încălcat Legea Supremă a țării prin refuzul desemnării candidaturii majorității la funcția de prim-ministru și dacă a încălcat principiul imparțialității și neutralității politice în procesul desemnării unui candidat la această funcție.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0