Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Putin, despre situația din Donbas și motivul atacurilor asupra Rusiei

© Sputnik / Алексей Никольский / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин
Президент РФ В. Путин  - Sputnik Moldova, 1920, 14.02.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
La întâlnirea cu presa, președintele rus a vorbit despre acțiunile nesancționate de protest, situația din Donbas, a apreciat succesele în lupta cu pandemia și și-a exprimat încrederea că Rusia este într-o dezvoltare ascendentă.

CHIȘINĂU, 14 feb – Sputnik. Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a vorbit la întâlnirea cu redactorii-șefi ai mediilor de informare din Rusia despre realizările țării în diverse domenii, care irită Occidentul, despre situația din Donbas și succesele în lupta ci COVID-19, relatează RIA Novosti.

Reacție bolnăvicioasă la succesele altora

Realizările Rusiei în diverse domenii irită, de aici se și iscă politica de îngrădire, a declarat Vladimir Putin la întrevederea cu conducătorii unor medii rusești de informare.

”Iată, ținând cont de faptul că savanții noștri au inventat vaccinul, vreau să vă atrag atenția. Aceasta nu este singura realizare, noi avem multe realizări. Iar asta începe deja să irite. De aici și apare politica de stăvilire”, a spus el..

Potrivit șefului statului, acest curs a apărut îndată ce situația în Rusia a început să se stabilizeze.

Вакцина против COVID-19 Спутник V (Гам-КОВИД-Вак). - Sputnik Moldova, 1920, 03.02.2021
Societate
Kremlinul a comentat publicarea rezultatelor studiilor ”Sputnik V” în Lancet

”Parcă voi nu înțelegeți, nu vedeți asta? Anume de atunci, câte un pic, treptat, cu pași mici, tot mai mult și mai mult. Și cu cât deveneam mai puternici, cu atât mai puternic este promovată și această politică a îngrădirii”, a adăugat șeful statului.

Oponenții Federației Ruse, a subliniat el în cadrul ”discuției despre reducerea încordării în lume” vor încerca să scoată Rusia din spațiul CSI, folosindu-i în acest scop pe oamenii ambițioși și ahtiați de putere.

”Oricum ar fi, influența noastră în spațiul postsovietic este în creștere. Cu toate dificultățile. Doar atunci când au destrămat Uniunea trebuiau să înțeleagă în privința constituirii statelor independente, cu toate consecințele de rigoare. Dar totuși influența noastă crește aici”, a constatat Putin

Situația din Donbas

Președintele Putin a declarat de asemenea că Rusia, orice s-ar întâmpla,  nu va lăsa de izbeliște Donbasul, însă înainte de a adopta o decizia sau alta, trebuie să se ia în calcul consecințele.

”Înțelegeți că, evident, eu îi am în fața ochilor pe acei oameni care au fost traumatizați și mutilați în Donbas, mai ales copii. Însă pe umerii noștri – spun ai noștri pentru că voi sunteți puterea a patra – pe umerii noștri cade o mare responsabilitate pentru întreaga Rusie. Și înainte de a lua o decizie sau alta, trebuie să ne gândim la consecințele oricărui pas pe care-l vom întreprinde. Donbasul nu-l vom abandona, orice s-ar întâmpla”, a spus Putin la întâlnirea cu conducătorii mediilor rusești de informare.

Despre protestele nesancționate

Oponenții Rusiei s-au folosit de situația când oamenii au acumulat o anumită stare de  iritare și nemulțumire și anume în acest moment a fost activat în interesele lor Alexei Navalnîi.

Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 02.02.2021
Rusia
Lavrov: Cazul lui Navalnîi, o înscenare a Occidentului

Potrivit președintelui rus, nu este nimic nou în această situație: ”Resentimente sunt multe, ambiții sunt multe, energie este multă, la fel și dorință de câștiga cât mai mulți bani și a se rupe la putere. <…> Și acest lucru est folosit în cel mai activ mod”, a adăugat el.

Putin a precizat că această stare de oboseală, de iritate, de nemulțumire a oamenilor este atestată nu numai în Rusia, ci și în alte țări ale lumii.

Cum trebuie să activeze autoritățile

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a subliniat că în Rusia există multe probleme, se acumulează iritare, însă nu ar trebui să se încerce ”acoperirea” acestor problemele cu bani, ci este nevoie ”să ne înarmăm cu răbdare și să muncim în ritm consecvent. Treptat, vom reuși să facem totul, a spus el.

”Înțelegeți și dumneavoastră, oamenii își privesc viața, o apreciază nu în raport cu ceea ce a fost ieri sau acum zece aici, dar în raport cu ce ar vrea să fie mâine. Aceasta este situația. Puterea trebuie să conștientizeze asta și, conștientizând, să accelereze evident ritmurile de dezvoltare. Iată de aceasta ne vom ocupa în cadrul proiectelor naționale”, a accentuat șeful statului.

Potrivit lui Putin, Rusia nu a atins încă punctul de vârf, dar este într-o dezvoltare ascendentă. După cum a menționat președintele, ”fiecare popor, la fel ca și fiecare om, are soarta sa”.

În opinia lui Putin, ”nucleul viitorului” Rusiei rezidă în ”sentimentul patriotismului, dragostea față de Patrie”.

Șeful statului este sigur că rușii sunt o națiune destul de tânără. ”Avem un cod genetic interminabil. El este bazat pe ”amestecul de sânge”, dac e s-o spunem simplu, în termeni populari”, a adăugat el.

Despre succesele în lupta cu COVID-19

Calculul că Rusia nu va reuși că facă față pandemiei de coronavirus a dat greș, din contul  mobilizării, Rusia s-a descurcat mai bine decât alte țări, a menționat Putin.

Президент РФ В. Путин выступил на сессии онлайн-форума Давосская повестка дня 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 27.01.2021
Societate
Putin: Lipsa accesului la vaccin reprezintă o amenințare globală

El a subliniat că cel mai obiectiv indicator este numărul de îmbolnăviri la o sută de mii de populație.

”Noi avem 12 oameni, iar la ei până acum sunt 45. Noi producem de 20 de ori mai multe mijloace de protecție individuală decât la începutul pandemiei. Mobilizarea întregului sistem de Sănătate, mobilizarea industriei a fost pur și simplu incomparabil mai puternică decât în țările europene și în State. Acolo este în general un dezastru”, a spus șeful statului rus.

Totodată, el a menționat că și Rusia are suficiente probleme în sfera ocrotirii sănătății. ”Știu despre aceste probleme, știu cum oamenii internați stau în coridoare în inele spitale”, a adăugat Putin.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0