Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Kremlinul a comentat publicarea rezultatelor studiilor ”Sputnik V” în Lancet

© Sputnik / Алексей Даничев / Accesați arhiva multimediaВакцина против COVID-19 "Спутник V" ("Гам-КОВИД-Вак").
Вакцина против COVID-19 Спутник V (Гам-КОВИД-Вак). - Sputnik Moldova, 1920, 03.02.2021
Abonare
Publicația Lancet subliniază că vaccinul rusesc și-a demonstrat înalta eficiență, imunogenitatea și siguranță.

CHIȘINĂU, 3 feb – Sputnik. Rezultatele studiilor clinice ale vaccinului împotriva coronavirusului ”Sputnik V”, publicate de revista Lancet, demonstrează în mod convingător siguranța și eficiența lui, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Revista științifică Lancet, a publicat marți rezultatele celei de-a treia etapă a studiilor clinice ale Sputnik V, care confirmă siguranța și eficiența vaccinului, aceasta fiind de 91,6 la sută.Vaccinul oferă o protecție deplină în cazurile grave de îmbolnăvire cu COVID-19.

“Este un articol foarte important care demonstrează destul de convingător siguranța și eficiența vaccinului rusesc, în afară de aceasta, probabil, confirmă justețea urgentării înregistrării acestui vaccin în Federația Rusă”, a declarant Peskov.

Campania de vaccinare în Rusia a demarat în luna decembrie: atunci preparatul era administrat unei anumite categorii a cetățenilor ruși. Președintele Vladimir Putin a dispus vaccinarea în masă din 18 ianuarie.

Медицинский работник демонстрирует флакон с вакциной Sputnik V (Gam-COVID-Vac) во время вакцинации против коронавирусной болезни (COVID-19) - Sputnik Moldova, 1920, 02.02.2021
Societate
Ce spun experții despre siguranța și eficaciența vaccinului "Sputnik V"

În prezent în Rusia este posibilă vaccinarea împotriva coronavirusului cu preparatul ”Sputnik V. Acesta a fost dezvoltat de Centrul Gamalei în cooperare cu Fundația Rusă pentru Investiții Directe (RFPI), în baza platformei adenovirusului uman. Preparatul a devenit primul vaccin înregistrat din lume împotriva COVID-19.

Lancet a publicat rezultatele celei de-a treia etape a studiilor clinice asupra Sputnik V>>>

De la începutul lui martie este disponibil și vaccinul Centrului Vektor – EpiVakKorona, iar la începutul lui aprilie va fi posibilă utilizarea “Kovivak”, al Centrului Ciumakov, în cazul în care va fi înregistrat în februarie, a declarat anterior șeful Rospotrebnadzor, Anna Popova.

În ianuarie, vicepremierul Tatiana Golikova a anunțat că în primul trimestru al anului în instituțiile medicale vor ajunge peste 17 milioane de doze ale vaccinului împotriva COVID-19. Acest lucru va permite vaccinarea a peste 20 de milioane de cetățeni ruși.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0