Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Video: Maia Sandu i-a îndemnat pe copii să-i scrie scrisori – iată ce vrea să afle

© Photo : Miroslav RotariЦеремония инаугурации президента Майи Санду
Церемония инаугурации президента Майи Санду  - Sputnik Moldova, 1920, 14.02.2021
Abonare
În ziua în care Grigore Vieru ar fi împlinit 86 de ani, Maia Sandu le-a spus copiilor că îi „place mult” regretatul poet și i-a îndemnat să-i expedieze scrisori în care să-i povestească ce cărți și autori preferă ei.

CHIȘINĂU, 14 feb – Sputnik. Președintele Maia Sandu a avut duminică, 14 februarie, un mesaj către copii, vorbindu-le despre Grigore Vieru, în ziua în care se împlinesc 86 de ani de la nașterea regretatului poet.

Președintele a spus că opera lui Grigore Vieru îi place „foarte mult”.

Maia Sandu i-a îndemnat pe copii să-i expedieze scrisori pe adresa Președinției și să-i spună care este autorul lor preferat și cartea preferată și de ce anume.

„Dragi copii, 

Поэт Григоре Павлович Виеру - Sputnik Moldova, 1920, 14.02.2021
Politică
Zinaida Greceanîi a evocat personalitatea poetului Grigore Vieru

Azi e ziua de naștere a unui poet care îmi place foarte mult - Grigore Vieru. Din păcate, el nu mai este printre noi, dar este omul care a reușit să-și păstreze în suflet copilul pentru toată viața. Vă încurajez să-i cunoașteți poeziile și biografia.

Știu că multora dintre voi le plac cărțile. Poveștile, poeziile, istoriile captivante și aventurile cu eroi și călătorii. Și mie îmi plac - mi-a plăcut să citesc de mică.

De ziua lui Vieru, vreau să-mi spuneți voi ce cărți vă plac. Vă invit să-mi trimiteți scrisori în care să-mi scrieți cine este autorul vostru preferat, care e cartea îndrăgită și de ce vă place ea. Aștept scrisorile voastre, semnate „Cartea mea preferată“, pe adresa poștală: Președinția Republicii Moldova, Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, 154, MD-2073, Chișinău sau pe adresa electronică: citeste@prm.md. Haideți să continuăm să citim!”, a fost mesajul Maiei Sandu către copii, în română și în rusă. 

Vitalie Răileanu - Sputnik Moldova, 1920, 14.02.2021
Festival organizat de ziua poetului Grigore Vieru

Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, de asemenea, a evocat personalitatea poetului Grigore Vieru (14 februarie 1935 - 18 ianuarie 2009) într-un mesaj postat pe Facebook.

Totodată, deschiderea celei de-a 10-a ediții a Festivalului Republican de Creație Artistică dedicat lui Grigore Vieru, care are loc în incinta Bibliotecii „Onisifor Ghibu” din Chișinău, a fost precedată de o depunere de flori la bustul poetului național, de pe Aleea Clasicilor a Grădinii Publice „Ștefan cel Mare și Sfânt”.

Grigore Vieru s-a născut la 14 februarie 1935, în satul Pererâta, fostul judeţ Hotin, şi a decedat la 18 ianuarie 2009, la Spitalul de Urgenţă din Chişinău, unde a fost internat în urma unui accident rutier. Poetul avea 73 de ani. Grigore Vieru a fost înmormântat la 20 ianuarie 2009, la Cimitirul Central din Chişinău, fiind petrecut pe ultimul drum de mii de oameni.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0