Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Proteste în masă? La ce ne-am putea aștepta în perioada următoare

© Sputnik / Miroslav RotariIgor Volnițchi
Igor Volnițchi - Sputnik Moldova, 1920, 12.02.2021
Abonare
Situația politică din Republica Moldova rămâne a fi destul de tensionată. În perioada următoare am putea fi martorii unor proteste în masă, susțin unii analiști politici.
Proteste în masă? La ce ne-am putea aștepta în perioada următoare

Într-un interviu acordat pentru Sputnik Moldova, analistul politic Igor Volnițchi a declarat că scenariul de joi din Parlament și faptul că echipa Nataliei Gavrilița propusă pentru Executiv nu a fost votat, a fost unul previzibil.

Analistul susține că, în cazul în care Maia Sandu nu va desemna candidatul propus de majoritatea formalizată, ea riscă să fie suspendată din funcție. Totodată, în cazul în care acest lucru s-ar putea întâmpla, Sandu ar putea scoate oamenii la protest, iar acest lucru îi va aduce un rating mult mai mare.

Ședința plenară a Parlamentului, 16 decembrie 2020 - Sputnik Moldova, 1920, 12.02.2021
Politică
Există sau nu coaliție politică în Parlament - ce spune PSRM
"Nu putem exclude protestele. Ne putem aștepta la orice în perioada următoare. De fapt, vor fi proteste din ambele părți – susținătorii Maiei Sandu vor ieși în stradă, dar nu putem exclude nici susținătorii entităților ce au creat coaliția majoritară", a semnalat Igor Volnițchi.

Amintim că joi a avut loc ședința Parlamentului, în cadrul căreia s-a discutat programul și componența guvernului propus de Gavrilița. Acesta însă nu a fost votat de către niciun deputat.

Mai mult, PSRM a anunțat că vine cu propriul candidat. Este vorba despre Mariana Durleșteanu, care a fost ministrul al Finanțelor în cadrul Guvernului Greceanîi, în perioada 2008 - 2009. În același timp, cei din PPDA au propus candidatura lui Andrei Năstase la funcția de premier.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0