Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Există sau nu coaliție politică în Parlament - ce spune PSRM

© Photo : Parlamentul Republicii MoldovaȘedința plenară a Parlamentului, 16 decembrie 2020
Ședința plenară a Parlamentului, 16 decembrie 2020 - Sputnik Moldova, 1920, 12.02.2021
Abonare
Președintele fracțiunii parlamentare a PSRM a comentat decizia Maiei Sandu de a o înainta repetat pe Natalia Gavrilița la funcția de premier.

CHIȘINĂU, 12 feb - Sputnik. Nu există coaliție politică în Parlament și nu poate fi la această etapă, este doar o majoritate în susținerea candidatului propus la funcția de premier - Mariana Durleșteanu. Declarația a fost făcută de președintele fracțiunii parlamentare a Partidului Socialiștilor, Corneliu Furculiță, în cadrul unei conferințe de presă. Acesta spune că PSRM a înaintat candidatura la funcția de prim-ministru și a propus tuturor deputaților, indiferent de fracțiunea sau partidul din care fac parte, să semneze pentru înaintarea acestei candidaturi.

„Conducerea fracțiunii noastre a discutat personal cu reprezentanții tuturor fracțiunilor”, a declarat Furculiță. 

PSRM - Sputnik Moldova, 1920, 11.02.2021
Politică
Reacția PSRM la decizia Maiei Sandu de a o înainta din nou pe Gavrilița

Acesta mai spune că PSRM este gata să stea la masa de discuții cu reprezentanții tuturor partidelor pentru a identifica soluția de ieșire din criză pornind de la interesele cetățenilor. 

Totodată, socialistul spune că desemnarea repetată a Nataliei Gavrilița de către Maia Sandu este o încălcare gravă a Constituției și crează un precedent periculos de „uzurpare a puterii dîn stat”. Decretul de înaintare repetată a Nataliei Gavrilița este anti-constituțional și va fi contestat la Curtea Constituțională, iar până la o hotărâre finală a Curții Constituționale, Parlamentul nu poate să examineze repetat programul de guvernare și componența Guvernului Garvilița. 

Amintim că deputații nu au votat pentru programul de activitate și componența guvernului Gavrilița. Între timp, PSRM a înaintat propriul candidat. Ulterior și PPDA au propus candidatura lui Andrei Năstase la funcția de premier. Mai târziu, Maia Sandu a invitat fracțiunile, grupurile și platformele parlamentare la o nouă rundă de consultări. După discuții, președintele a anunțat că propune repetat numele Nataliei Gavrilița la funcția de premier. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0