Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum ar putea fi salvată viața pacienților în caz de incendiu în spital

© Sputnik / Mihai CarausМикрофон в студии радио Sputnik
Микрофон в студии радио Sputnik  - Sputnik Moldova, 1920, 12.02.2021
Abonare
Cât de pregătite sunt instituțiile medicale din țară pentru a preveni un eventual incendiu și a salva viața pacienților și angajaților? Iată ce măsuri întreprinde în acest sens Institudul de Medicină Urgentă din Chișinău.
Cum ar putea fi salvată viața pacienților în caz de incendiu în spital

Într-un interviu acordat pentru Sputnik Moldova, directorul Institutului de Medicină Urgentă, Mihai Ciocanu, a menționat faptul că instituția pe care o reprezintă activează în conformitate cu planul intern de securitate incendiară ce se înnoiește anual și se aprobă la Inspectoratul de Pompieri din sectorul Buiucani al municipiului Chișinău.

Mai mult, Institutul de Medicină Urgentă a emis un ordin ce prevede măsuri suplimentare privind securitatea antiincendiară în cadrul instituției.

Gheorghe Gorceag - Sputnik Moldova, 1920, 09.02.2021
Evaluarea instituțiilor medicale: Ce au depistat autoritățile

"Astfel, a fost efectuat instructajul tuturor angajaților în vederea comportamentului lor în caz de incendiu și verificării instalațiilor și stingătoarelor amplasate în toate secțiile. A fost efectuată revizia suplimentară a tuturor hidranților din secții, în fiecare subdiviziune avem câte doi hidranți pentru a asigura securitatea pacienților noștri", a precizat Mihai Ciocanu.

Totodată, directorul de la Urgență a menționat faptul că în cadrul instituției sunt efectuate în prezent instruiri și simulări practice privind utilizarea stingătoarele de către fiecare angajat. Mai mult, a fost impusă restricția utilizării oricăror prize sau aparataje medicale precum încălzitoare pentru pacienți.

"S-a efectuat o verificare și toate aparatajele la care s-au depistat mici defecțiuni au fost înlăturate și în curând urmează să procurăm alte dispozitive", a subliniat Mihai Ciocanu.

De menționat este că Ministerul Sănătății a emis o dispoziție prin care toate instituțiile medicale sunt obligate să întreprindă toate măsurile de rigoare privind securitatea antiincendiară, mai cu seamă acolo unde există concentrări mari de tehnologie – secții de terapie intensivă și concentratoare de oxigen.

Amintim că recent într-un spital din Ucraina și în altul din România au izbucnit incendii în urma cărora nouă persoane și-au pierdut viața.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0