Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum să alegi corect compania de construcții: Sfatul experților

© Sputnik / Mihai CarausVictoria Dercaci
Victoria Dercaci - Sputnik Moldova, 1920, 11.02.2021
Abonare
Moldovenii comit o serie de greșeli atunci când își propun să-și procure un apartament. Iată care sunt cele mai importante aspecte la alegerea unei companii de construcții pentru a evita ulterioarele probleme.

Expertul în imobiliare Victoria Dercaci susține că primul lucru pe care trebuie să-l ia în calcul moldovenii este alegerea unei companii imobiliare de încredere, care are pe piață o experiență de peste 15 ani. Adesea, oamenii se conduc de preț și neglijează calitatea și siguranța pe care o oferă compania.

"O companie de încredere garantează și calitatea. Prețul poate fi mai mare, în schimb aveți siguranța privind efectuarea lucrărilor și respectarea tuturor standardelor. Alegeți blocuri locative din cărămidă roșie plină, din calcar", a subliniat expertul în imobiliare.

Mai mult, Victoria Dercaci a menționat că fiecare companie imobiliară propune apartamente în varianta albă cu complectare diferite. Respectiv, moldovenii sunt ademeniți să scoată mai puțini bani din buzunare, în schimb nu au parte de toate condițiile și ulterior au de investit mai multe resurse financiare.

Bloc nou  - Sputnik Moldova, 1920, 11.02.2021
Avantajele și dezavantajele Programului Prima Casă: Care sunt condițiile

"Cineva propune varianta albă doar tavan și pereți, alte companii oferă și caloriferele în fiecare punct termic, uscătoare de rufe în baie, geamuri cu pervazuri, ușa la intrare de calitate superioară, cazane de calitate superioară - lucruri care contează foarte mult. De ce să nu cumperi tot pachetul, decât să dai cu 150 euro mai ieftin dar să faci ulterior investiții", a subliniat interlocutoarea.

Totodată, expertul în imobiliare a precizat că atunci când vă propuneți să procurați un apartament trebuie să atrageți atenția la amenajarea teritoriului – terenul de joc, fațada blocului, unde va fi amenajată rampa de gunoi, parcarea etc.

Cât privește partea juridică sunteți în drept să solicitați autorizațiile de construcții și certificatele de urbanism.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0