Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldova va primi mai puține doze de vaccin decât s-a anunțat anterior

© Sputnik / Mihai CarausMedicina
Medicina - Sputnik Moldova, 1920, 10.02.2021
Abonare
Ministrul interimar al Sănătății a precizat câte doze de vaccin împotriva coronavirusului poate primi republica în luna curentă.

CHIȘINĂU, 10 feb - Sputnik. În Moldova va ajunge în februarie mai puțin vaccin decât era planificat anterior. Dacă mai devreme Ministerul Sănătății din Moldova a anunțat că 264 de mii de doze produse de Oxford / AstraZeneca vor fi livrate în țară, acum vorbește despre 156 de mii.

Флаконы во время производства вакцины против коронавирусной болезни (COVID-19) Gam-COVID-Vac, также известной как Sputnik-V - Sputnik Moldova, 1920, 09.02.2021
Rusia
Uniunea Europeană a acceptat cererea de înregistrare a vaccinului "Sputnik V"

Declarația a fost făcută de secretarul de stat, ministrul interimar al sănătății, muncii și protecției sociale Tatiana Zatîc într-un interviu acordat televiziunii publice.

"Vaccinul este o rază de lumină. Imunizarea va fi un instrument care va salva vieți în această pandemie. Tratamentul și tot ceea ce s-a făcut până acum este salvarea în circumstanțele actuale. Este important să se asigure imunizarea populației prin vaccinare”, a spus Zatîc.

Ea a precizat că la jumătatea lunii februarie republica va primi primele loturi de vaccinuri, care vor fi transferate prin intermediul platformei Covax.

Oficialul se așteaptă ca 24.570 de doze de vaccin Pfizer / BioNTech (Comirnaty) să ajungă în țară deja săptămâna viitoare.

În același timp, reprezentantul Ministerului Sănătății a menționat că numărul de doze ale preparatului produs de Oxford / AstraZeneca va fi de 156 de mii. Anterior, Ministerul a a anunțat că sunt planificate livrări de 264 mii de doze.

Вакцина против новой коронавирусной инфекции - Sputnik Moldova, 1920, 08.02.2021
Rusia
Rusia și Turcia negociază producerea comună a vaccinului „Sputnik V”

"Vorbim deja despre 156 de mii, pentru că au apărut publicații și informații suplimentare de la Covax. Vorbim despre 156 de mii de doze de vaccin AstraZeneca", a spus oficialul.

Potrivit ei, acest vaccin ar trebui să intre în țară în februarie.

La întrebarea de ce Moldova nu a primit încă cele 200 de mii de doze de vaccinuri împotriva coronavirusului promise de președintele român Klaus Iohannis, Zatîc a menționat că această procedură se referă la cerințele Consiliului Europei.

„Este vorba despre coordonare la nivelul comunității europene, deoarece România este membră a UE. În cadrul reuniunii reprezentanților ministerelor sănătății din Moldova și România, au fost stabilite anumite etape, urmând a fi încheiate două acorduri între țări pentru a putea furniza acest lot de vaccin”, a spus ea.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0