Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia și Turcia negociază producerea comună a vaccinului „Sputnik V”

© РФПИ и Центр имени Гамалеи / Accesați arhiva multimediaВакцина против новой коронавирусной инфекции
Вакцина против новой коронавирусной инфекции - Sputnik Moldova, 1920, 08.02.2021
Abonare
Rusia și Turcia poartă negocieri pentru demararea producției în comun a vaccinului rusesc împotriva COVID-19 „Sputnik V”.

BUCUREȘTI, 8 feb – Sputnik. Ambasadorul Rusiei la Ankara, Aleksei Erhov, a oferit informații despre negocierile ruso-turce cu privire la producția vaccinului rus împotriva coronavirusului.

Старт вакцинации от коронавируса - Sputnik Moldova, 1920, 05.02.2021
Serbia, tot mai aproape de producerea vaccinului ”Sputnik V”

Mai devreme, RFPI anunțase despre semnarea unui acord cu mari producători turci din domeniul farmaceutic privind fabricarea în Turcia a vaccinului rusesc „Sputnik V” și demararea transferului de tehnologii. Președintele consiliului de directori al companiei farmaceutice turce VisCoran, Öztürk Oran, a declarat că Turcia intenționează să organizeze producția vaccinului Sputnik V, atât pentru uz intern, cât și pentru export.

“RFPI are anumite înțelegeri cu partenerii turci. E adevărat, trebuie să menționăm că în fiecare țară, iar Turcia nu este o excepție, există propriile norme juridice care reglementează procedura de înregistrare oficială a importului și utilizării medicamentelor, cu atât mai mult a celor produse în afară. În cazul nostru e importat și din perspectiva producției comune a vaccinului „Sputnik V” în Turcia. Iată de ce această activitate continuă, continuă negocierile, urmăriți știrile”, a declarat agenției interlocutorul.

Mai devreme, utilizarea „Sptunik V” a fost aprobat în 20 de state: Rusia, Belarus, Argentina, Bolivia, Serbia, Algeria, Palestina, Venezuela, Paraguay, Turkmenistan, Ungaria, Emiratele Arabe Unite, Iran, Republica Guineea, Tunis, Armenia, Mexic, Nicaragua, Republica Srpska (o entitate din Bosnia și Herțegovina) și Liban.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0