Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Uniunea Europeană a acceptat cererea de înregistrare a vaccinului "Sputnik V"

© REUTERS / ANTON VAGANOVФлаконы во время производства вакцины против коронавирусной болезни (COVID-19) Gam-COVID-Vac, также известной как Sputnik-V
Флаконы во время производства вакцины против коронавирусной болезни (COVID-19) Gam-COVID-Vac, также известной как Sputnik-V - Sputnik Moldova, 1920, 09.02.2021
Abonare
Fondul rus de investiții directe (RDIF) a depus cererea de înregistrare a vaccinului "Sputnik V" în Uniunea Europeană și aceasta a ajuns la Bruxelles, a declarat RDIF agenției de presă RIA Novosti.

CHIȘINĂU, 9 feb – Sputnik. În data de 19 ianuarie, Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a organizat o consultație științifică pentru dezvoltatorii vaccinului "Sputnik V", după care a devenit posibilă depunerea cererii de înregistrare în UE. RDIF a făcut acest lucru zece zile mai târziu – pe 29 ianuarie.

"Fondul are la dispoziție o confirmare oficială din partea EMA că cererea a fost acceptată. Viteza de aprobare a cererii este stabilită de EMA", a explicat RDIF.

Marți, EMA a declarat agenției de presă RIA Novosti că cererea nu a fost încă primită.

În cazul eliberării unei autorizații condiționate de introducere pe piață și aprobare de către Comisia Europeană, vaccinul rusesc poate fi furnizat centralizat către UE. Uniunea Europeană, chiar înainte de apariția primelor vaccinuri aprobate împotriva coronavirusului, a luat o decizie cu privire la achiziționarea centralizată a acestora. În total, au fost semnate contracte cu șase producători.

Первая в мире зарегистрированная вакцина от коронавируса COVID-19 Спутник V - Sputnik Moldova, 1920, 08.02.2021
Societate
Data de la care Rusia ar putea furniza vaccinul ”Sputnik V” în UE

În prezent, pe piața Uniunii Europene sunt autorizate vaccinurile de la Pfizer / BioNTech (achiziție până la 600 de milioane de doze), Moderna (160 de milioane de doze) și AstraZeneca (până la 400 de milioane de doze). În plus, CE a încheiat contracte pentru furnizarea de vaccinuri către UE cu Johnson & Johnson, Sanofi-GSK, CureVac. Până acum, acești dezvoltatori nu au solicitat autorizarea preparatelor lor pe piața UE, dar în viitorul apropiat este așteptată o cerere de la J&J.

Astfel, țările UE vor putea primi mai mult de 2,3 miliarde de doze de vaccinuri anti-coronavirus. UE are un plan de a vaccina până la sfârșitul verii aproximativ 70% dintre europeni. Dar în ultimele săptămâni, UE s-a confruntat cu probleme în furnizarea preparatelor Pfizer / BioNTech și AstraZeneca. Întârzierile ar putea deraia planurile ambițioase de vaccinare ale Bruxelles-ului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0