Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Foto: Iată ce-au făcut carabinierii în ultimele zile

Carabinieri  - Sputnik Moldova, 1920, 08.02.2021
Abonare
Inspectoratul de Carabinieri a relatat despre cazurile documentate de angajații săi în ultima săptămână. Două infracțiuni de ultimă oră la descoperirea cărora au contribuit carabinierii s-au produs în sectoarele Centru și Botanica din Chișinău.

CHIȘINĂU, 8 feb – Sputnik. Peste 2600 de carabinieri au activat la menținerea și asigurarea ordinii publice pe parcursul ultimei săptămâni. 

Avertizare de drum înzăpezit - Sputnik Moldova, 1920, 08.02.2021
Societate
Condiții meteo complicate în Moldova: Cum se circulă pe drumurile naționale

Totodată, carabinierii au desfășurat și activități de prevenire a răspândirii COVID-19, în mai multe localități din țară, acoperind în total 843 de itinerare.

În aceste misiuni au fost antrenate 21 de patrule mixte și 822 de patrule independente, informează Inspectoratul General de Carabinieri (subordonat MAI).

Foto: Iată ce-au făcut carabinierii în ultimele zile - Sputnik Moldova, 1920, 08.02.2021
Carabinieri

Carabinierii s-au mobilizat pentru 99 de misiuni de intervenție la apeluri de urgență 112 în săptămâna 1 - 7 februarie. Dintre acestea, 69 au fost intervenții prin reacționare directă, iar 30 au vizat reacționare în suportul altor instituții.

Deszăpezirea și circulația transportului public - Sputnik Moldova, 1920, 08.02.2021
Societate
Foto: Cum se circulă în Chișinău în condiții de iarnă: Pericol semnalat de autorități

În intervalul menționat, carabinierii au constatat și documentat 79 de contravenții.

Cele mai numeroase au fost:

- Nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice – 51 cazuri (art. 761 alin.1 CCRM);

-  Huliganismul nu prea grav – 19 cazuri (art.354 CCRM);

-  Consumul de băuturi alcoolice în locuri publice şi apariţia în astfel de locuri în stare de ebrietate produsă de alcool – 15 cazuri (art.355 alin.1 CCRM);

-  Procurarea ori păstrarea ilegală de droguri, precursori, etnobotanice şi a analogilor acestora în cantităţi mici sau consumul de droguri fără prescripţia medicului – 6 cazuri (art. 85 alin. 1 CCRM);

În ultima săptămână, carabinierii au legitimat 92 de persoane, dintre care 7 persoane au fost reținute.

Duminică, 7 februarie, carabinierii au reținut în centrul Chișinăului, pe strada Lev Tolstoi, un bărbat ce avea asupra sa 18 pachețele cu droguri și l-au condus la Poliție.
Foto: Iată ce-au făcut carabinierii în ultimele zile - Sputnik Moldova, 1920, 08.02.2021
Carabinieri

Bărbatul, în vârstă de 29 ani, locuitor al raionului Florești, le-a atras atenția carabinierilor prin comportamentul suspect.

Un alt caz de ultimă oră în care au reacționat carabinierii a avut loc tot pe 7 februarie, în sectorul Botanica al capitalei. Ei au reținut doi tineri, în vârstă de 18 și 19 ani,  care au comis furturi din automobile.

Tinerii au atras atenția prin reacția reacția suspectă: atunci când au observat echipajul carabinierilor, și-au schimbat direcția de deplasare și au încercat să se ascundă printre automobilele parcate în preajmă. Cei doi au fost stopați de oamenii legii pentru verificări. 

Дорога - Sputnik Moldova, 1920, 30.10.2019
Societate
Cum să-ți pregătești mașina pentru iarnă: Sfaturi ale automobiliștilor din Chișinău

În rucsacurile acestora au fost identificate mai multe chei, șurubelnițe și accesorii pentru automobile, proveniența cărora nu au putut-o explica. La cerințele carabinierilor de a se deplasa la Inspectoratul de Poliție, indivizii au încercat să fugă, însă imediat au fost reținuți.

Tinerii au recunoscut la Poliția Botanica că au forțat lacătele a două automobile de model „Nissan”, de unde au sustras instrumentele și accesoriile pe care le aveau în rucsacuri.

Inspectoratul General de Carabinieri îi îndeamnă pe cetățeni, în cazul când observați o persoană aflată în dificultate ori sunt martori la o faptă ilicită, să sesizeze cea mai apropiată patrulă de carabinieri sau să telefoneze la numărul scurt 112. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0