Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Foto: Cum se circulă în Chișinău în condiții de iarnă: Pericol semnalat de autorități

© Photo : Primăria municipiului ChişinăuDeszăpezirea și circulația transportului public
Deszăpezirea și circulația transportului public - Sputnik Moldova, 1920, 08.02.2021
Abonare
În Chișinău se circulă în condiții de iarnă. Șefii serviciilor specializate au raportat în ședința Primăriei ce lucrări de curățare și menținere a străzilor au efectuat pe parcursul nopții și dimineața. Este în vigoare un Cod Galben de polei și ghețuș.

CHIȘINĂU, 8 feb – Sputnik. În Chișinău se circulă în condiții de iarnă, după ce a nins în ultimele zile.

De dimineață au ieșit la linie, în regim normal, 104 autobuze, 323 de troleibuze și circa 350 de microbuze, au comunicat responsabilii de transport la ședința Primăriei de luni, 8 febuarie.

Este posibil ca transportul public să întârzie în unele cazuri, în special pe cursele spre suburbii și drumurile în pantă.

© Photo : Primăria Municipiului ChişinăuÎn Chișinău se circulă în condiții de iarnă
Foto: Cum se circulă în Chișinău în condiții de iarnă: Pericol semnalat de autorități - Sputnik Moldova, 1920, 08.02.2021
În Chișinău se circulă în condiții de iarnă

Serviciile municipale specializate au intervenit încă pe parcursul nopții pentru deszăpezire și combaterea poleiului pe străzi.

© Photo : Primăria Municipiului ChişinăuÎn Chișinău se circulă în condiții de iarnă
Foto: Cum se circulă în Chișinău în condiții de iarnă: Pericol semnalat de autorități - Sputnik Moldova, 1920, 08.02.2021
În Chișinău se circulă în condiții de iarnă

La ora 04:00 dimineața, peste 400 de muncitori erau antrenați la lucrări, cu zeci de autospeciale, s-a anunțat la ședința Primăriei de luni, 8 februarie.  

În primul rând, muncitorii au combătut poleiul în stațiile de așteptare a transportului public și la trecerile pentru pietoni.

Și angajații de la „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” au intervenit pe parcursul nopții în parcuri pentru combaterea poleiului.

Atenționarea IGSU

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) atenționează populația despre condițiile meteo nefavorabile: pe 8 februarie, pe arii extinse se va forma polei, iar pe drumuri se va menține ghețuș.

Iarna în Chișinău  - Sputnik Moldova, 1920, 08.02.2021
Prognoza meteo pentru următoarele 7 zile: Vin geruri de -18 grade

Meteorologii au instituit un Cod Galben de polei și ghețuș. 

Salvatorii îi îndeamnă pe conducătorii auto să respecte regimul de viteză și să evite deplasare fără necesitate pe trasee în pante și curbe.

IGSU reamintește că autovehiculele trebuie adaptate la condiții de iarnă și dotate cu pneuri corespunzătoare.

De asemenea, IGSU are o atenționare și pentru cei care au în grijă minori: copiii trebuie monitorizați și nu trebuie lăsați să se joace în preajma bazinelor acvatice, gheața cărora este foarte subțire.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0