Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Cele mai bune universități din lume: UTM, lider în Moldova

© Sputnik / OsmatescoDinu Țurcanu
Dinu Țurcanu - Sputnik Moldova, 1920, 08.02.2021
Abonare
Universitatea Tehnică a Moldovei se poziționează pe primul loc în topul celor mai bune instituții de învățământ superior din țară.
Cele mai bune universități din lume: UTM, lider în Moldova

Potrivit ultimului raport publicat de Ranking Web of Universities (Webometrics) în data de 27 ianuarie 2021, Universitatea Tehnică a Moldovei este lider printre instituțiile de învățământ superior din Republica Moldova. În raport au fost analizate peste 31 000 de universități din întreaga lume, inclusiv cele din Republica Moldova.

Admiterea 2020: Ce avantaje oferă studiile la UTM - Sputnik Moldova, 1920, 18.07.2020
Video
Admiterea 2020: Ce avantaje oferă studiile la Universitatea Tehnică din Moldova

Astfel, UTM se situează pe primul loc în rândul instituțiilor de învățământ superior din țara noastră, pe locul 261 în rândul celor din Europa Centrală și de Est, pe locul 1081 în rândul celor din întreaga Europă şi pe locul 3392 în lume.

Într-un interviu acordat pentru Sputnik Moldova, prorectorul UTM Dinu Țurcanu a menționat că aceasta este unica instituție de învățământ superior tehnic ingineresc din țară, iar obținerea unui asemenea rezultat demonstrează faptul că ingineria este un domeniu important și de perspectivă majoră.

"Un clasament universitar nu este doar un moment de laudă, ci ne ajută să înțelegem dacă mergem pe calea corectă. Aici locul nu poate fi cumpărat sau trișat, dat totul se analizează după diferite criterii, precum: baza de cercetare științifică a universității, rata de angajabilitate a studenților, prezența online a unviersității, publicații științifice ș.a.", a subliniat prorectorul UTM.

Amintim că în clasamentul din ianuarie 2020, UTM, la fel, se situa pe primul loc în rândul instituțiilor de învățământ superior din țara noastră, pe locul 154 în rândul celor din Europa Centrală și de Est, pe locul 838 în rândul celor din întreaga Europă şi pe locul 2960 în lume. Anul trecut, au fost analizate peste 28.000 de universități din întreaga lume.

Webometrics este un top realizat de Cybermetrics Lab - un grup de cercetare din cadrul Consiliului Superior pentru Cercetări Ştiinţifice din Spania începând cu anul 2004. 

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0