Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Admiterea 2020: Ce avantaje oferă studiile la Universitatea Tehnică din Moldova

Abonare
UTM colaborează cu peste 75 de universități şi centre științifice din diverse țări ale lumii. Cercetărilor științifice la UTM li se acordă o atenţie deosebită, fiind o componentă esenţială a instruirii.

Universitatea Tehnică din Moldova este unica instituție de învăţământ superior tehnic, acreditată de Stat, în Republica Moldova. Universitatea de Stat din Moldova are nouă facultăți. Instruirea studenților este asigurată de 733 de cadre didactice.

”Această sală este mai mult de laborator sau de practică, creată de către compania Endava împreună cu Universitatea Tehnică pentru ca studenții noștri, după ce studiază la orele de curs teoria, să implementeze în practică ceea ce au studiat. Ca mai apoi, mergând la practică la unitățile din economia reală, să poată să se implice direct în procesul de producere sau în procesul de programare”, a explicat pentru Sputnik Moldova lectorul universitar UTM Roman Grițco. 

Universitatea Tehnică din Moldova colaborează cu peste 75 de universităţi şi centre ştiinţifice din diverse ţări ale lumii.

”Suntem într-un laborator de la facultatea Construcții de Mașini, Inginerie Mecanică. Un laborator de măsurări unde studenții, după ce au realizat piesa, realizează procesul ei de măsurare, să vadă dacă precizia cu care au realizat-o este bună. Respectiv, aparatul măsoară în toate proiecțiile și după aceasta aparatul este conectat la calculator unde și se dă proiecția 3D cu toate măsurările”, a menționat Roman Grițco. 

Cercetărilor ştiinţifice la UTM li se acordă o atenţie deosebită, fiind o componentă esenţială a instruirii. Absolvenţii UTM lucrează cu succes în diverse ramuri ale economiei naţionale.

Admiterea 2020 este un proiect realizat în comun de Sputnik Moldova și Uniunea Naţională a Studenţilor şi Tineretului din Moldova (UNSTM).

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0