Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

ANI: Igor Dodon, investigat pentru incompatibilitate

© Sputnik / Mihai CarausIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 08.02.2021
Abonare
Autoritatea Națională de Integritate a efectuat un control pentru nerespectarea regimului juridic al incompatibilității pe numele unui fost președinte.

CHIȘINĂU, 8 feb - Sputnik. Pe numele fostului președinte al Republicii Moldova a fost pornit un control pentru nerespectarea regimului juridic al incompatibilității.

Игорь Додон передал власть Майе Санду - Sputnik Moldova, 1920, 05.02.2021
Politică
Igor Dodon sare în apărarea Maiei Sandu: Nu este greșeala ei
Într-un comunicat de presă, Autoritatea Națională de Integritate precizează că acest control a avut loc în perioada 1-5 februarie 2021, iar rezultatele acestei proceduri de control vor fi anunțate ulterior, la fel printr-un comunicat de presă.

ANI nu a specificat care dintre foștii președinți ar fi vorba, dar după apariția acestei informații fostul consilier al fostului președinte Igor Dodon a scris pe Facebook că astfel de controale în care era vizat Dodon ar fi existat și în 2017, atunci când ANI a stabilit „că nu există incompatibilitate în deținerea funcției neremunerate de președinte al Asociației Obștești Federația de Șah a Moldovei”.

Ion Leucă - Sputnik Moldova, 1920, 07.02.2021
Previziuni sumbre după anticipate - Ce s-ar putea întâmpla în viitorul Parlament
„Deși există o hotărâre anterioară a Agenției Naționale de Integritate în care se constată lipsa incompatibilității deținerii funcției de președinte al Federației de Șah a Moldovei, una neremunerată în cadrul unei Asociații Obștești, săptămâna trecută ANI a început o verificare repetată pe acest caz. Imediat după obținerea mandatului de șef al statului, în 2017 instituția prezidențială a solicitat ANI, printr-o adresare oficială, cu privire la existența sau inexistența stării de incompatibilitate între instituția de șef al statului și cea de președinte al FȘM. În rezultat, ANI a comunicat faptul că, în condițiile în care funcția de președinte al Federației de Șah nu este una remunerată în cadrul acestei Asociații Obștești, nu există incompatibilitate”, scrie Carmena Sterpu pe pagina sa de Facebook.

Aceasta precizează că în arhiva Președinției este atât adresarea Aparatului Președinției cât și răspunsul ANI. Ulterior și PSRM a venit cu o reacție, confirmând cele enunțate de Carmena Sterpu.

Precizăm că Igor Dodon a fost ales cu votul a 109 din cei 132 de membri, președinte al Federației Moldovenești de Șah. El este al patrulea preşedinte al Federaţiei Moldoveneşti de Şah.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0