Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Previziuni sumbre după anticipate - Ce s-ar putea întâmpla în viitorul Parlament

© Sputnik / OsmatescoIon Leucă
Ion Leucă - Sputnik Moldova, 1920, 07.02.2021
Abonare
Deputatul PD Ion Leucă consideră că alegerile parlamentare anticipate vor aprofunda și mai mult criza politică și economică, iar alegerea unui nou Parlament nu ne va oferi garanția că el va fi mai puțin corupt decât actualul.
Previziuni sumbre după anticipate-Ce s-ar putea întâmpla în viitorul Parlament

Deputatul a declarat pentru Sputnik Moldova că odată cu alegerea unui nou Parlament, dacă aceasta se va întâmpla, nu va dispărea și problema coruperii deputaților, iar fenomenul traseismului politic va continua și în legislatura următoare. Totodată, deputatul mai spune că, până la alegerile parlamenare anticipate și după organizarea lor, Moldova nu va avea timp de 6 sau 7 luni un guvern funcțional, iar asta va aprofunda și mai mult criza economică.

Майя Санду и Андрей Нэстасе - Sputnik Moldova, 1920, 14.01.2021
Semnele unui nou război pe dreapta: PPDA se desolidarizează de PAS
„În cazul unui scenariu de organizare a alegerilor parlamentare anticipate, cine va gestiona țara timp de șase sau șapte luni? Perioada aceasta de instabilitate politică va crea o mare dificultate pentru toți funcționarii publici, toată verticala puterii, în condiții de pandemie, criză economică asociată cu disponibilizări și lichidări de întreprinderi. Partidul Democrat susține ideia de curățare a clasei politice, dar nu acceptă ca acest lucru să fie făcut într-un mod iresponsabil, de a lăsa țara neguvernată jumătate de an”, a precizat Leucă.

Deputatul s-a referit și la la configurația politică în cazul unor anticipate. El spune că și în viitorul Parlament va fi complicat de a găsi un compromis politic, iar cea mai mare problemă irăși va fi coruperea deputaților. Ion Leucă este de părere că înainte de a merge în anticipate va trebui revăzută în totalitate legislația anticorupție cu referire le corpul de deputați.

Игорь Додон передал власть Майе Санду - Sputnik Moldova, 1920, 05.02.2021
Politică
Igor Dodon sare în apărarea Maiei Sandu: Nu este greșeala ei
„Trebuie să vă spun că nimeni astăzi nu ne oferă o certitudine că viitorul Parlament va fi mai integru, iar deputații nu vor fi afectați de fenomenul coruperii politice. Aceste tendințe se păstrează deja pe perioada mai multor legislaturi, de aceea consider că înainte de a merge în anticipate va trebui să revedem în totalitate legislația anticorupție cu referire le corpul de deputați. Mă refer la adoptarea unui Cod de etică a deputatului, adoptarea unor legi legate de combaterea corupției politice implicit modificări la Codul Electoral și la legea privind partidele politice. Fără aceste modificări degeaba alegem un nou Parlament, care va fi bântuit irăși de corupție și racolări politice”, a menționat Ion  Leucă.

Recent, președintele PSRM, Igor Dodon, a declarat că deputații socialiști nu vor vota Guvernul Gavriliță, iar în iunie 2021 ar urma să se desfășoare alegeri parlamentare anticipate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0