Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Primar: Fără proiecte, satele nu au parte de dezvoltare

© Sputnik / OsmatescoLudmila Ceaglîc
Ludmila Ceaglîc - Sputnik Moldova, 1920, 07.02.2021
Abonare
Ludmila Ceaglîc, primărița satului Calfa din raionul Anenii Noi, a relatat, în cadrul emisiunii ”Sputnik Matinal”, despre situația din localitate pe timp de pandemie.
Primar: Fără proiecte, satele nu au parte de dezvoltare

Anul 2020 a fost unul prin de provocări pentru multe localități din țară. Nu este excepție nici satul Calfa, unde multe proiecte au fost anulate.

Пограничный пункт - Sputnik Moldova, 1920, 07.02.2021
Republica Moldova
Video - Priviți ce se întâmplă la Nistru, în curtea lui Ion Ștefăniță

”A avut de suferit mult și bugetul local. Puținii agenți economici din localitate tot și-au sistat activitatea sau au avut venituri mult mai reduse. Astfel și încasările la buget au fost mult mai mici. Totodată, din cauza pandemiei nu am putut aplica nici la finanțarea unor proiecte, iar bugetul local vă dați bine seama că nu este suficient pentru a asigura în totalitate dezvoltarea localității”, a menționat Ludmila Ceaglîc.

Cu toate acestea, în ciuda pandemiei, în anul 2020 localitatea Calfa a avut parte de un proiect grandios și anume alimentarea cu apă potabilă a două sectoare din localitate. Aceasta este o victorie pentru localnici, susține primarul.

Pentru 2021, autoritățile publice locale au planuri mărețe și speră că acestea se vor realiza, iar noul an va fi unul mai bun decât cel precedent.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0