Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu, în ședință de lucru cu înalții consilieri ai Uniunii Europene

© Photo : Preşedinţia Republicii MoldovaВстреча Майи Санду с представителями ЕС
Встреча Майи Санду с представителями ЕС - Sputnik Moldova, 1920, 06.02.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele Maia Sandu a avut o ședință de lucru cu înalții consilieri ai Uniunii Europene în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 6 feb – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, sâmbătă, împreună cu echipa de consilieri de la Președinție, o ședință de lucru cu participarea înalților consilieri UE care activează în Republica Moldova, în frunte cu ambasadorul Uniunii Europene, Peter Michalko.

Игорь Додон передал власть Майе Санду - Sputnik Moldova, 1920, 05.02.2021
Politică
Igor Dodon sare în apărarea Maiei Sandu: Nu este greșeala ei
Cele două echipe au făcut un schimb de păreri despre starea de lucruri curentă din sectoarele de intervenție a consilierilor europeni - Energie, Anticorupție, Justiție, Combaterea spălării banilor, Reforma administrativă, Educație. Consilierii și-au împărtășit viziunea asupra situației și au discutat despre prioritățile de cooperare pe viitor, anunță administrația prezidențială într-un comunicat de presă.

„Am mulțumit Uniunii Europene pentru faptul că, prin acest proiect, de mai mulți ani vine în ajutorul instituțiilor noastre, contribuind la fortificarea capacităților acestora și la realizarea reformelor din țara noastră. Totodată, am convenit să menținem un dialog activ, pentru o abordare consolidată a problemelor sectoriale”, a declarat pe finalul ședinței Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

Пресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020 - Sputnik Moldova, 1920, 05.02.2021
Politică
Lista oficială a miniștrilor propuși de Gavrilița: Cine sunt candidații
La rândul său, Ambasadorul Peter Michalko a menționat că înalții consilieri UE reprezintă o componentă valoroasă a sprijinului UE oferit Republicii Moldova. „Sperăm că Președinția, de asemenea, va beneficia de expertiza acestora. Încurajăm includerea mai multor părți interesate în dialog pentru a facilita sprijinul larg și implementarea eficientă a acestuia”, a menționat ambasadorul UE.

Întrevederea a avut loc în contextul elaborării Programului Indicativ Multianual 2021-2027 pentru Republica Moldova, care reprezintă principalul document de programare ce definește prioritățile sectoriale de dezvoltare pentru următorii șapte ani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0