Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Lista oficială a miniștrilor propuși de Gavrilița: Cine sunt candidații

© Sputnik / Mihai CarausПресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020
Пресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020 - Sputnik Moldova, 1920, 05.02.2021
Abonare
Premierul desemnat Natalia Gavrilița a făcut publică lista oficială a miniștrilor. Echipa și programul de guvernare urmează să fie prezentate în plenul Parlamentului săptămâna viitoare.

CHIȘINĂU, 5 feb – Sputnik. Natalia Gavrilița a prezentat cei 10 miniștri pe care îi propune în echipa sa guvernamentală.

© Photo : Facebook / Partidul Acțiune și SolidaritateNatalia Gavrilița a prezentat lista miniștrilor săi
Lista oficială a miniștrilor propuși de Gavrilița: Cine sunt candidații - Sputnik Moldova, 1920, 05.02.2021
Natalia Gavrilița a prezentat lista miniștrilor săi

Este vorba despre Viorel Cibotaru, propus viceprim-ministru pentru Reintegrare. El este  expert în securitate și fost Ministru al Apărării. Rozalina Albu, ministrul Finanțelor. În 2019, ea a fost șefă de cabinet la Ministerul Finanțelor, iar în perioada 2008–2012 a condus Secția elaborarea bugetului și prognoze multianuale.

Adrian Candu - Sputnik Moldova, 1920, 05.02.2021
Politică
Candu: 2021 va fi un an pierdut - ce spune despre un Guvern condus de Gavrilița
La Ministerul Justiției a fost înaintat Sergiu Litvinenco, care este membru fondator și vicepreședinte al Partidului Acțiune și Solidaritate. În 2019 a fost ales deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Ion Luca este propus ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. El este un vinificator cu peste 15 ani de experiență în vinificație și managementul proiectelor agricole. Ala Nemerenco - ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Este medic de profesie, iar în prezent ocupă funcția de consilier a Președintelui Republicii Moldova în domeniul sănătății. În 2019, a fost ministrul Sănătății în Guvernul Sandu. 

Anatolie Nosatîi - ministrul Apărării. Este militar cu experiență de peste 30 de ani în Armata Națională și structuri militare internaționale. Până în 2020, a fost șeful Direcției operații al Marelui Stat Major al Armatei Naționale. La Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene este desemnat Mihai Popșoi, vicepreședintele PAS și vicepreședintele Parlamentului. 

Ana Revenco, consilierul președintelui țării în domeniul apărării și securității naționale și Secretar al Consiliului Suprem de Securitate este înaintată la funcția de ministru de Afacerilor Interne. Andrei Spînu este propus ministru al Economiei și Infrastructurii. Este Secretar general al Administrației Președintelui Republicii Moldova și secretar general al PAS. Iar la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a fost numit Anatolie Topală , secretarul general al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. În perioada 2015–2019, a condus Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare, iar din 2013 până în 2015 a fost director al Agenției de Asigurare a Calității.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0