Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Situația la Aeroportul Internațional Chișinău pe timp de pandemie

© Sputnik / OsmatescoRodica Rusu
Rodica Rusu - Sputnik Moldova, 1920, 05.02.2021
Abonare
În data de 5 februarie curent, pe Aeroportul Internațional Chișinău sunt planificate în total zece zboruri. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, numărul curselor a fost redus esențial.
Situația la Aeroportul Internațional Chișinău pe timp de pandemie

Pandemia și-a lăsat amprenta și asupra activității Aeroportului Internațional Chișinău. Pe parcursul anului 2020, majoritatea zborurilor au fost anulate, iar fluxul de pasageri a scăzut cu 80 la sută, comparativ cu 2019.

În prezent sunt active 18 destinații spre care pot pleca cetățenii țării noastre, însă ținând cont de pandemie, situația se poate schimba de la o zi la alta.

Un avion a fost nevoit să aterizeze după ce unul din motoarele aeronavei a cedat - Sputnik Moldova, 1920, 03.02.2021
Video
Un avion cu 122 de pasageri, nevoit să aterizeze imediat după decolare: A cedat un motor
"Anul 2020 a fost un an complicat pentru tot domeniul aviației. Și în prezent numărul pasagerilor este mic, însă dat fiind faptul că au fost deschise mai multe destinații, sunt și cei care preferă să meargă în călătorii sau au nevoie să plece în scop de serviciu", a declarat pentru Sputnik purtătorul de cuvânt al "Avia-Invest" Chișinău, Rodica Rusu.

Interlocutoarea a venit cu recomandarea către toți cei care intenționează să plece peste hotare, îndemnându-i să se informeze bine despre condițiile impuse la trecerea frontierei și actele pe care trebuie să le prezinte.

De asemenea, pentru a nu cădea în capcana escrocilor, este important ca moldovenii să procure bilete avia doar de pe site-urile oficiale și să solicite toată informația necesară de la compania aeriană cu care urmează să se efectueze zborul.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0