Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Un avion cu 122 de pasageri, nevoit să aterizeze imediat după decolare: A cedat un motor

Abonare
Un avion cu 122 de pasageri la bord a decolat de pe Aeroportului Internațional Chișinău spre orașul Istanbul, iar după 15 minute de zbor, unul dintre motoarele aeronavei a cedat. Echipajul avionului a luat decizia să revină pe aeroport.

Din fericire, nu a fost o situație adevărată, ci un scenariu organizat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență pentru a verifica nivelul de pregătire al salvatorilor și pompierilor în cazurile de urgență.

Архивное фото. Взлетно-посадочная полоса аэропорта и шасси самолета  - Sputnik Moldova, 1920, 27.10.2020
De ce Rusia își construiește un nou „avion al apocalipsei”
Potrivit scenariului, echipajul avionului a luat decizia să aterizeze de urgență pe teritoriul Aeroportului Internațional Chișinău. Imediat, la fața locului au fost chemați salvatori și pompieri. Până la sosirea echipajelor, procesul de intervenție a fost coordonat de două echipe de salvatori și pompieri, angajați ai Aeroportului Internațional Chișinău, medici și alți angajați ai instituției.

După aterizarea aeronavei improvizate, toate forțele implicate au simulat evacuarea sinistraților, acțiuni de răcire și de securizare a zonei. Totodată, angajații IGSU au fost familiarizați cu teritoriul aeroportului pentru a ridica nivelului de cunoaștere a obiectivului strategic în caz de intervenții reale.

Reprezentanții IGSU precizează că astfel de exerciții sunt desfășurate periodic pentru verificarea gradului de pregătire în situații excepționale și testarea modului de coordonare a acțiunilor de intervenție între forțele IGSU și echipele de salvatori și pompieri din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0