Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ghilețchi: Care este cea mai bună soluție pentru depășirea crizei

© Sputnik / Miroslav RotariValeriu Ghilețchi
Valeriu Ghilețchi - Sputnik Moldova, 1920, 05.02.2021
Abonare
În cadrul emisiunii "Logica Puterii", fostul vicepreședinte al Parlamentului Valeriu Ghilețchi a vorbit despre soluțiile pragmatice de depășire a crizei politice și economice din Republica Moldova și necesitatea declanșării alegerilor parlamentare anticipate.
Ghilețchi: Care este cea mai bună soluție pentru depășirea crizei

Alegerile anticipate sau restartarea sistemului ar fi cea mai bună soluție în situația de criză în care se află țara noastră. De această părere este fostul vicepreședinte al Parlamentului, Valeriu Ghilețchi.

Potrivit lui, în primăvara acestui an Republica Moldova ar putea intra în alegeri parlamentare anticipate, dat fiind faptul că majoritatea partidelor politice susțin că nu vor vota pentru un nou Guvern în frunte cu Natalia Gavrilița.

Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 03.02.2021
Politică
Igor Dodon spune dacă PSRM votează guvernul Gavrilița și când vor avea loc anticipate
"Suntem tot mai aproape de alegerile anticipate. E foarte probabil ca în timpul apropiat, în luna martie, președintele Maia Sandu să emită decretul de dizolvare a Parlamentului. Până atunci, majoritatea partidelor și-au expus opinia că nu vor vota pentru învestirea unui nou Executiv – ceea ce înseamnă că mergem spre anticipate", a subliniat Valeriu Ghilețchi.

De menționat că Partidul Socialiștilor a reiterat poziția de a nu o vota pe Natalia Gavrilița în funcția de prim-ministru. Precizarea a fost făcută de liderul socialiștilor, Igor Dodon, în tradiționalul live de vineri dimineața. El spune că aceasta este decizia definitivă a partidului, iar PSRM insistă pentru declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. 

Până acum, PAS, PPDA, deputatul Octavian Ţîcu şi Partidul Democrat au declarat că nu vor vota Guvernul Gavriliţa. Toate aceste fracțiuni pledează pentru alegeri anticipate. 

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0