Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Igor Dodon spune dacă PSRM votează guvernul Gavrilița și când vor avea loc anticipate

© Sputnik / Mihai CarausIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 03.02.2021
Abonare
Fostul șef de stat și președintele PSRM Igor Dodon participă în această seară la o emisiune de la un post privat de televiziune în care a vorbit despre posibilele scenarii politice din viitorul apropiat.

CHIȘINĂU, 3 ian - Sputnik. Liderul socialiștilor a declarat că fracțiunea PSRM din Parlament nu trebuie să voteze candidatul propus de Maia Sandu la funcția de prim-ministru și a anunțat când ar putea fi organizate alegeri parlamentare anticipate. 

„Spun ferm că vor fi anticipate în luna iunie. Poziția mea fermă este că fracțiunea PSRM nu trebuie să voteze candidatul la funcția de prim-ministru. Atunci când votezi un program, trebuie acest program să reprezinte și platforma ta politică. Dacă noi vom vota un program care nu corespunde, ce vor spune alegătorii noștri? PSRM va participa la ședința Parlamentului, pentru a vedea programul, miniștrii, să dea întrebări, dar PSRM nu trebuie să voteze și nu va vota acest guvern săptămâna viitoare”, a declarat Igor Dodon. 

Președintele Partidului Socialiștilor și-a exprimat nedumerirea față de decizia PAS de a nu vota candidatul propus de Sandu, care până mai ieri s-a aflat în fruntea partidului. 

Guvernul Republicii Moldova Правительство РМ - Sputnik Moldova, 1920, 31.01.2021
Politică
Expert: Ce a determinat-o pe Sandu să înainteze un candidat la funcția de premier

„Stupid este că cei care l-au înaintat și nu vor să-l voteze. Este foarte straniu acest joc. Noi spunem foarte clar - noi suntem consecvenți”, a remarcat fostul șef de stat. 

Președintele Maia Sandu a înaintat candidatul la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova pe 27 ianuarie. Șeful statului decis să o înainteze pe Natalia Gavrilița la această funcție.

Acesteia îi revine misiunea să formeze viitoarea echipă guvernamentală, care ulterior va merge în Parlament, pentru a obține votul deputaților. Natalia Gavrilița a fost ministrul al Finanțelor în Guvernul condus de Maia Sandu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0