Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum se va desfășura vaccinarea împotriva COVID-19 în rândul lucrătorilor medicali

© Sputnik / Mihai CarausTatiana Zatîc
Tatiana Zatîc - Sputnik Moldova, 1920, 04.02.2021
Abonare
Cât de pregătite sunt instituțiile medicale pentru vaccinare și cum se va desfășura acest proces în rândul lucrătorilor medicali? Detalii am aflat de la secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Tatiana Zatîc.
Vaccinarea împotriva COVID-19 în rândul medicilor - detalii

La prima etapă a campaniei de vaccinare anti-COVID urmează să fie imunizați toți lucrătorii medicali. Aceștia, vor fi vaccinați în cadrul instituțiilor medicale la care sunt angajați, iar procesul va fi monitorizat de către Ministerul Sănătății.

Angela Paraschiv - Sputnik Moldova, 1920, 03.02.2021
Cât de sigur este vaccinul împotriva COVID-19
"Spitalele, instituțiile de asistență medicală primară și departamentale vor avea centre de vaccinare în cadrul instituțiilor sale pentru a asigura vaccinarea personalului medical la locul de muncă. Vor fi delegate persoanele responsabile la nivel de instituție medicală, iar echipa care va lucra în cabinetul de vaccinare va ține cont de toate reglementările în contextul pandemiei. După vaccinare, fiecare lucrător medical va fi monitorizat timp de 15 minute", a subliniat Tatiana Zatîc.

Potrivit ei, procesul de vaccinare în rândul medicilor trebuie să fie bine planificat și structurat de către managerii instituțiilor, iar în paralel să fie asigurat și procesul de acordare a serviciilor medicale, astfel încât pacienții să primească în continuare ajutorul necesar din partea specialiștilor.

Precizăm că, potrivit Ministerului Sănătății, primele loturi de vaccin anti-COVID vor ajunge în țară la mijlocul lunii februarie.

Sunt așteptate în primul rând 24.570 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech (Comirnaty) și 264.000 doze produse de Oxford/AstraZeneca. Pe 30 ianuarie, Ministerul a anunțat că a recepționat confirmarea livrării vaccinurilor din partea platformei COVAX – un număr de doze suficient pentru a vaccina 20% din populație.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0