Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un nou meniu în grădinițe: Iată ce ar adăuga nutriționiștii

© Sputnik / OsmatescoLuminița Suveică
Luminița Suveică - Sputnik Moldova, 1920, 04.02.2021
Abonare
În grădinițele publice din Capitală a fost implementat un nou meniu–model de alimentație pentru copii. Iată care este părerea nutriționiștilor cu privire la noul meniu din instituțiile preșcolare.
Un nou meniu în grădinițe: Iată ce ar adăuga nutriționiștii

În cadrul emisiunii "La Ordinea Zilei", medicul-nutriționist Luminița Suveică a menționat că noul meniu–model de alimentație propus grădinițelor din Chișinău conține toate alimentele necesare pentru buna dezvoltare a copiilor.

Grădiniță - Sputnik Moldova, 1920, 29.01.2021
Societate
Meniurile copiilor din grădinițe se schimbă: Iată ce vor mânca micuții
Specialistul a remarcat că acesta include toată cantitatea necesară de nutrienți și vitamine, fiind bogat în legume proaspete, semințe, fructe și produse lactate.

"Am studiat atent meniul și am văzut schimbări benefice. Cu toate acestea, personal aș fi făcut un echilibru altfel, întrucât este prea puțin pește inclus în meniu și aș adăuga mai multe lactate. Însă, în mare parte, meniul este foarte bun. Important este ca produsele să fie de calitate și să avem agenți economici responsabili, cu atitudine binevoitoare", a declarat pentru Sputnik Luminița Suveică.

Amintim că începând cu 1 februarie toate grădinițele din Chișinău se conformează unui meniu-model unic de alimentație a copiilor, elaborat de specialiștii din cadrul Centrului de Sănătate Publică Chișinău.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0