Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Meniurile copiilor din grădinițe se schimbă: Iată ce vor mânca micuții

© Sputnik / Konstantin Chalabov / Accesați arhiva multimediaGrădiniță
Grădiniță - Sputnik Moldova
Abonare
Toate grădinițele din Capitală vor avea un meniu nou pentru alimentația copiilor. Instituțiile preșcolare vor fi obligate să pregătească bucatele conform unui model stabilit zilnic.

CHIȘINĂU, 29 ian - Sputnik. Începând cu 1 februarie, toate grădinițele din Chișinău se vor conforma unui meniu-model unic de alimentație a copiilor. Astfel, micul dejun al micuților va include diferite terciuiri, ceai și pâine cu unt.

Școală  - Sputnik Moldova
Educație
Mai multe școli și grădinițe și-au suspendat activitatea din cauza ninsorii
La prânz și cină în meniuri se regăsesc diferite tipuri de supe, carne de pui, de bovină, pește, ouă, legume și compot. Meniurile în toate sectoarele orașului vor fi la fel.

”Dacă este ziua de luni și în meniul-model e scris pește, grădinițele obligatoriu trebuie să le dea copiilor pește. La al doilea dejun, în mod obligatoriu trebuie să fie servite fructe proaspete. În felul acesta Direcția Generală Educație Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău își propune ca părinții să cunoască și să-i responsabilizeze pe directorii de grădinițe”, se menționează în comunicatul Direcției Educație.

Pentru fiecare sector, meniul-model este întocmit pentru zece zile, după care se repetă, începând cu ziua întâi. Grădinițele trebuie să asigure zilnic fructe și legume proaspete, pâinea trebuie să fie din făină integrală, iar cantitatea zilnică de crupe, paste făinoase, grăsimi și sare să fie redusă. Meniul-model a fost întocmit pentru ca toate instituțiile să se conformeze aceluiași regulament. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0