În cadrul emisiunii "ATITUDINI", decanul facultății de Psihologie și Psihopedagogie Specială a Universității de Stat ”Ion Creanga”, Maria Vârlan, a menționat că femeile care-și abandonează copiii imediat după naștere fac parte, de regulă, din categoria persoanelor vulnerabile, care de multe ori nu se simt responsabile pentru acțiunile lor.
"În acest sens, un rol important le revine medicilor obstreticienii, moașelor, asistentelor medicale, psihologilor de la maternități, care pot interveni și ajuta femeia să-și schimbe opinia. Aceste momente sunt cruciale. Efortul ar trebui depus de către specialiști încă din maternitate", a subliniat Maria Vârlan.
Mai mult, pentru a putea preveni fenomenul abandonului este esențial ca și specialiștii din cadrul instituțiilor de învățământ să întreprindă activități de informare privind dezvoltarea sexuală, metodele de protecție ș.a. Adesea, minorele ajung în situații neplăcute din lipsă de informare, de afecțiune din partea părinților și din nepăsarea societății.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova