Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Premieră la Teatrul "Guguță": Surprize pentru micii spectatori

© Sputnik / Карай АндрейGabriela Lungu
Gabriela Lungu - Sputnik Moldova, 1920, 02.02.2021
Abonare
Premieră la Teatrul Municipal de Păpuși "Guguţă" din Chișinău. Actorii au pregătit un spectacol deosebit pentru micii spectatori.
Premieră la Teatrul "Guguță": Surprize pentru micii spectatori

După o perioadă lungă de "tăcere", actorii Teatrului "Guguţă" au revenit pe scenă cu o premieră senzațională. Este vorba despre spectacolul "Ivan Turbincă", după povestea marelui scriitor Ion Creangă.

Premiera spectacolului a avut loc la mijlocul lunii ianuarie, iar atmosfera și emoțiile din scenă au fost nemaipomenit de frumoase, susține directoarea instituției.

Daniela Burlaca - Sputnik Moldova, 1920, 04.01.2021
Strigătul de disperare al actorilor: "Ni se închide gura și cărarea"
"Este un spectacol care se cerea în repertoriu de mai mult timp și cred că a o fost o premieră frumoasă, întrucât după o pauză atât de mare ne simțim responsabili să nu-i dezamăgim pe spectatori. Am adăugat unele efecte și replici pentru a adapta spectacolul zilelor noastre. Am muncit și pe  timp de pandemie ca să putem reveni cu spectacole deosebite în fața spectatorilor", a declarat pentru Sputnik Gabriela Lungu.

Mai mult, directoarea Teatrului susține că biletele la spectacole s-au vândut ca pâinea caldă, semn că publicul a fost însetat de cultură, artă și emoții vii.

Amintim că, din luna ianuarie curent, teatrele pot activa cu respectarea tuturor măsurilor de sănătate publică și condițiilor de siguranță sanitară în contextul pandemiei COVID-19. Prezența în sălile de spectacole trebuie să fie de 50 de procente din numărul de locuri, pentru a fi păstrată distanța. De asemenea, trebuie efectuată dezinfectarea, termometria vizitatorilor, impusă purtarea măștilor, iar spectacolul nu trebuie să dureaze mai mult de două ore.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0