Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Strigătul de disperare al actorilor: "Ni se închide gura și cărarea"

© Sputnik / OsmatescoDaniela Burlaca
Daniela Burlaca - Sputnik Moldova
Abonare
Anul 2020 a fost un an dificil pentru multă lume. Pandemia a afectat grav şi domeniul cultural, mai ales teatrele, care au devenit pustii.
Strigătul de disperare al actorilor: "Ni se închide gura și cărarea"

La final de an, actorii Teatrului „Geneza ART” au venit cu un manifest. Despre reacţia colegilor de breaslă şi a factorilor de decizie a povestit în cadrul emisiunii "Sputnik Matinal" actrița și regizoarea teatrului Daniela Burlaca.

Potrivit ei, actorii așa și nu au primit răspuns la petițiile adresate autorităților, deși termenul în care trebuiau să-l primească a fost deja depășit.

"Nu am primit niciun răspuns la petițiile noastre. Multă lume s-a solidarizat cu noi – actori, spectatori, însă din partea autorităților nu avem niciun mesaj. Ne propunem să adresăm o petiție și președintelui țării. Principala revendicare este să avem posibilitatea să activăm repsectând toate măsurile antiepidemice. Toată lumea activează, iar noi stăm acasă și la modul direct "ni se închide gura și cărarea", a relatat pentru Sputnik Daniela Burlaca.

Amintim că Republica Moldova este în stare de urgență în sănătate publică, termen impus până în data de 15 ianuarie 2021.

Conform ultimei decizii din data de 27 noiembrie a Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică a fost impusă obligativitatea purtării măștilor în spațiile publice deschise pe întreg teritoriul țării. Pe lângă aceasta, activitatea localurilor a fost sistată în intervalul orelor 22:00 și 07:00. De asemenea, activitatea teatrelor, sălilor de concerte și cinematografelor a fost oprită.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0