Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

De ce fug oamenii din sate: Ce spune un primar

© Photo : Facebook / Alexandru IonelAlexandru Ionel
Alexandru Ionel - Sputnik Moldova, 1920, 01.02.2021
Abonare
Astăzi este marcată Ziua autonomiei locale şi a lucrătorului din administraţia publică locală. Care este starea reală a lucrurilor în primăriile din țară am aflat de la Alexandru Ionel, primarul satului Bălăureşti, raionul Nisporeni.
De ce oamenii fug de la sate: Ce spune un primar

Autonomia primăriilor este în mare parte doar pe hârtie, iar instituțiile nu au puterea de a lua decizii independente sau să depună solicitări pentru finanțarea proiectelor. Despre acest lucru a declarat primarul Alexandru Ionel într-un interviu pentru Sputnik Moldova.

Primăria Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 30.01.2021
Politică
Primarul Ion Ceban cere demisia unui consilier: Ce l-a nemulțumit
"Puterea primăriilor este foarte limitată. Finanțele ar trebui repartizate în așa fel ca să putem deveni autonomi. În același timp, localitățile au nevoie de primării, însă unele ar trebui comasate, în funcție de numărul de locuitori din localitate", a subliniat Alexandru Ionel.

Potrivit primarului, oamenii din localitățile din țară își doresc condiții de trai decente, acces la serviciile de sănătate și infrastructură dezvoltată. Cu regret, nu toate administrațiile publice locale pot oferi aceste lucruri, iar satele rămân aproape că pustii.

Despre proiectele inițiate la început de an în satul Bălăureşti, raionul Nisporeni, aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0