Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Primarul Ion Ceban cere demisia unui consilier: Ce l-a nemulțumit

© Sputnik / Mihai CarausPrimăria Chișinău
Primăria Chișinău - Sputnik Moldova
Abonare
Edilul-șef al Capitalei, Ion Ceban, a cerut demisia lui Iurie Povar, care recent a fost angajat în calitate de consilier în domeniul arhitecturii și urbanism în cabinetul primarului general.

CHIȘINĂU, 30 ian - Sputnik. Primarul Ion Ceban a cerut demisia consilierului său Iurie Povar. Se întâmplă după ce Consiliul Național al Monumentelor Istorice, președintele căruia este Iurie Povar, a autorizat vineri construcția unui complex format din două blocuri de locuințe și un business centru de 21 de etaje în regiunea Circului din Capitală. 

Ion Ștefăniță - Sputnik Moldova
Ion Ștefăniță: Multe clădiri riscă să se ruineze
”Am solicitat Direcției Relații Umane, cei care se ocupă de angajarea și desfacerea contractelor de muncă cu angajații Primăriei Chișinău, încetarea raportului de serviciu cu domnul Povar, care recent a fost angajat ca și consilier în cabinet pe subiecte legate de arhitectură și urbanism. Sunt foarte dezamăgit”, susține Ion Ceban. 

Fosta componență a Consiliului Național al Monumentelor Istorice a respins de mai multe ori inițiativa privind construcția unui astfel de complex, argumentând că asta ar distruge monumentele istorice din apropiere, inclusiv biserica și va acoperi în totalitate clădirea Circului. Vineri însă noua componență în frunte cu cu Povar a autorizat costrucția gigantului complex. Edilul-șef al Capitalei este indignat și spune că nu va admite construcția unor asemenea clădiri. 

”La fel sunt dezamăgit de decizia Consiliului Național al Monumentelor Istorice. Biserica Constantin și Elena este un sit arheologic, sunt reglementări urbanistice necesare, alte zone importante și îmi pare rău că în pofida discuțiilor și poziției publice, membrii au probat o astfel de decizie. Cât voi fi eu primar acea decizie nu va fi pusă în aplicare în niciun format. Ceea ce au votat nu va fi pus în aplicare în zona Circului”, a declarat Ion Ceban. 

În context, primarul a precizat că sunt alte zone ale orașului care trebuie dezvoltate și nu trebuie să fie distruse monumentele istorice. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0