Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Însușirea limbilor străine în copilărie: Recomandările logopedului

© Sputnik / Mihai CarausМикрофон в студии радио Sputnik
Микрофон в студии радио Sputnik - Sputnik Moldova
Abonare
Consultația unui logoped este esențială de la o vârstă fragedă, în special atunci când micuții încep să însușească mai multe limbi, susțin specialiștii.
Însușirea limbilor străine în copilărie: Recomandările logopedului

Logopedul Galina Lozan se ocupă de prevenirea și terapia tulburărilor de limbaj și are o vastă experiență în spate.

Potrivit ei, una dintre cele mai răspândite probleme cu care se adresează părinții este că micuții lor nu vorbesc pe deplin o limbă, ci încearcă să adune cuvintele din diverse limbi. Aici greșeala le aparține în totalitate părinților, susține Galina Lozan.

Centru de reabilitare - Sputnik Moldova
Emoționant: Cum trăiesc persoanele cu sindromul Down în Moldova
"Avem mulți copii din familiile moldovenilor plecați peste hotare. Acasă vorbesc limba română, la grădiniță spre exemplu engleza și în final nu însușesc nicio limbă, vorbind mai multe limbi simultan. Atunci când dorim să învățăm o a doua limbă este bine să facem o consultație la un specialist logoped sau neurolog ca să fim siguri că dezvoltarea copilului este normală și i se permite să vorbească mai multe limbi la vârsta pe care o are, iar ideea că de mic trebuie să învețe mai multe limbi nu întoteauna este cea mai reușită", a remarcat logopedul.

Anterior, Galina Lozan a menționat că în ultima perioadă se atestă o creștere a numărului de copii cu tulburări de limbaj și comunicare. Printre cauzele principale ale acestui fenomen este faptul că cei mici privesc televizorul de la o vârstă fragedă. O altă cauză este lipsa comunicării între părinți și copii.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0