Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce s-a schimbat în sectorul vitivinicol moldovenesc

© Sputnik / OsmatescoElizaveta Breahnă
Elizaveta Breahnă  - Sputnik Moldova
Abonare
Mai mulți ani la rând, aproximativ 80 la sută din vinul produs în Republica Moldova a fost exportat în străinătate. Care a fost situația în 2020, când pandemia a paralizat majoritatea domeniilor de activitate - aflați din materialul Sputnik.
Ce s-a schimbat în sectorul vitivinicol moldovenesc

În pofida pandemiei, piața vitivinicolă din țara noastră a înregistrat realizări bune, susține expertul coordonator în vinificație din cadrul Oficiului Național al Viei și Vinului, Elizaveta Breahnă.

Gheorghe Arpentin - Sputnik Moldova
Epidemia de coronavirus strică planurile vinificatorilor moldoveni - detalii
Deși rata exporturilor de vinuri moldovenești s-a redus, totuși, comparativ cu anul 2019, acest sector nu a suferit schimbări colosale, iar vinurile producătorilor autohtoni au ajuns pe piața externă.

"Exporturile s-au redus doar cu 12 procente comparativ cu 2019. Valoarea a scăzut în jur de 7,5 procente la vinurile comercializate în vrac, iar vinurile îmbuteliate au înregistrat o ușoară creștere", a subliniat Elizaveta Breahnă.

Mai mult, în anul 2020, consumul de vinuri pe piața locală în rândul moldovenilor s-a bucurat de succes. Dacă anterior aceștia preferau băuturile spirtoase mai tari, atunci în timpul pandemiei preferințele moldovenilor s-au schimbat în favoarea produsului vitivinicol.

Despre planurile vinifacatorilor pentru 2021 aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0