Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Tot ce se schimbă în Germania în februarie 2021

© Sputnik / Николай Филяков / Trecere la banca de fotografiiGermania
Germania - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Românii din Germania pot afla tot ce se schimbă în februarie 2021 în această ţară – posibilitatea introducerii de noi restricţii, alocaţiile pentru copii, securitate mai strictă pentru cumpărăturile online şi alte modificări.

CHIȘINĂU, 30 ian - Sputnik. În februarie 2021 apar mai multe schimbări în Germania, care este printre ţările din UE unde locuiesc comunităţi mari de români. Care sunt aceste schimbări, potrivit portalului thelocal.de:

Relaxarea restricţiilor?
14 februarie este cunoscută în întreaga lume ca fiind Ziua Îndrăgostiților (și în multe țări Ziua Prieteniei). Este şi ziua în care restricţiile de blocare în Germania vor expira, iar restricțiile ar putea fi relaxate.

Mesures restrictives à Berlin - Sputnik Moldova
Germania – posibile interdicții de intrare în țară
Cancelarul Angela Merkel și cei 16 lideri ai landurilor germane urmează să discute următorii pași, care se vor baza, în mare măsură, pe rata actuală a infectărilor, fiind luat în calcul şi pericolul reprezentat de noile mutații, o întrunire fiind programată pentru duminică 7 februarie.

Landul Schleswig-Holstein a propus deja un posibil plan pentru ca țara să iasă din restricţii datorită îmbunătățirii situației epidemiologice.

Pe de altă parte, din cauza răspândirii rapide a noilor mutaţii ale coronavirusului, există şi planul de a interzice călătoriile cu avionul și de a spori controalele la frontieră. Totuşi, interdicția de călătorie nu se va aplica tuturor.

Deutsche Bahn reduce prețul cardului de călătorie Bahncard


Începând cu 1 februarie, un card anual Bahncard 25 pentru călătoriile cu trenul (care oferă o reducere de 25%) pentru clasa a doua va costa 55,70 € în loc de 62 €, iar un card anual Bahncard 50 pentru clasa a doua va costa 229 € în loc de 255 €.

A nurse holds a dose of experimental vaccine cAd3-EBOZ Lau - Sputnik Moldova
O nouă mutație a coronavirusului raportată în Germania
În decembrie, prețurile biletelor au crescut cu 1,5%, fiind introduse mai multe rute noi și conexiuni mai rapide.

Prelungirea termenului pentru depunerea declarației fiscale

Termenul-limită pentru declararea impozitului pentru 2019 pentru oricine are un consilier fiscal (Steuerberater) în Germania fusese stabilit 28 februarie. Totuşi, din cauza crizei provocate de coronavirus, termenul urmează să fie prelungit până pe 31 august.

Cel puţin, aşa prevede un proiect de lege al CDU / CSU și SPD care încă trebuie adoptat. Până în prezent, planul acestei prelungiri a fost întâmpinat cu aprobare unanimă în Bundestag. Prin urmare, sunt mari șansele ca acesta să fie aprobat.

Securitate mai strictă pentru cumpărături online

Un médecin prépare une seringue avec un vaccin (archive photo) - Sputnik Moldova
Societate
Punctele de vaccinare anti-COVID: Iată ce au decis autoritățile
Mulți consumatori cumpără online cu un card de credit - mai ales că este atât de simplu: numărul cardului, numărul de verificare și data de expirare sunt suficiente pentru a plăti virtual bunuri și servicii.

Problema este că infractorii și hackerii au un truc relativ ușor și pot face cumpărături pe Internet fără obstacole cu datele furate ale clienților.

Prin urmare, introducerea „autentificării cu doi factori” ar trebui să ofere mai multă siguranță pentru cumpărăturile online. Reglementările mai stricte privind securitatea la plata cu cardul de credit pe Internet nu vor intra pe deplin în vigoare până pe 15 martie, dar, conform noilor norme UE, obligația „autentificării clienților” este un model gradual. Începând cu 15 ianuarie, plățile de 250 de euro sau mai mult vor trebui aprobate cu doi factori independenți şi, începând cu 15 februarie, „autentificarea cu doi factori” se va aplica şi plăților de 150 de euro sau mai mult.

Începe postul Paştelui

Miercurea Cenușii este, pentru credincioșii romano-catolici, prima zi a Postului Mare, care durează până la Paști. Aceasta cade anul acesta pe 17 februarie. Mulți oameni se abțin de la diverse mâncăruri în aceste șapte săptămâni, inclusiv de la dulciuri, carne, alcool și tutun.

Mai mult personal în sfera asistenţei medicale

Pe 1 februarie, mai mulți asistenţi vor fi angajați în spitalele germane în departamente precum medicina internă, chirurgie generală, pediatrie (medicina pentru copii și adolescenți) și terapie intensivă pediatrică. În funcție de departament, numărul de pacienți pe asistent medical va fi limitat la un anumit număr pentru schimburi de zi și de noapte.

Трубы для строительства газопровода Северный поток — 2 в порту Мукран, Германия - Sputnik Moldova
Rusia
O nouă etapă în disputele dintre Germania și Statele Unite cu privire la "Nord Stream-2"
În conformitate cu noile reglementări, de exemplu, pot exista maximum șase pacienți pe asistent medical în departamentul de pediatrie în schimbul de zi și 10 în schimbul de noapte. În chirurgie generală și chirurgie traumatică: schimb de zi - 10 pacienți pe asistent medical; tura de noapte - 20 de pacienți pe asistent medical. În medicină internă și cardiologie: schimb de zi - 10 pacienți pe asistent medical; tura de noapte - 22 de pacienți pe asistent medical. Chirurgie cardiacă: schimb de zi - șapte pacienți pe asistent medical; tura de noapte - 15 pacienți pe asistent medical. Neurologie: schimb de zi - 10 pacienți pe asistent medical; tura de noapte - 20 de pacienți pe asistent medical. Unitatea pentru accidente vasculare cerebrale: schimb de zi - trei pacienți pe asistent medical; tura de noapte - cinci pacienți pe asistent medical.

WhatsApp amână introducerea noilor reguli de confidențialitate

WhatsApp amână cu peste trei luni introducerea noilor reguli de confidențialitate, după ce a primit critici dure și s-a confruntat cu un exod al utilizatorilor. Anterior, consumatorii ar fi trebuit să fie de acord cu noii termeni până pe 8 februarie pentru a continua să utilizeze serviciul de chat deținut de Facebook. Acum, noua politică de confidențialitate se va aplica abia din 15 mai, anunță serviciul de mesagerie într-o postare pe blog.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0