O nouă mutație a coronavirusului raportată în Germania

© East News / AP Photo/Keystone,Jean-Christophe BottA nurse holds a dose of experimental vaccine "cAd3-EBOZ Lau"
A nurse holds a dose of experimental vaccine cAd3-EBOZ Lau - Sputnik Moldova
Abonare
Medicii de la clinica Garmisch-Partenkirchen din Bavaria au raportat că au detectat o nouă mutație a coronavirusului. În prezent nu există indicii că ar fi mai contagioasă decât alte mutații cunoscute.

BUCUREŞTI, 19 ian – Sputnik, Doina Crainic. O nouă tulpină de SARS-CoV-2 a fost detectată de medici la clinica Garmisch-Partenkirchen din Bavaria, scrie cotidianul Merkur, care vorbește despre aproximativ 30 de persoane infectate cu această mutație.

Coronavirus - Sputnik Moldova
Experții OMS au numit sursa cea mai probabilă a virusului COVID-19

Potrivit directorului clinicii Frank Niederbühl, săptămâna trecută specialiștii au observat nereguli în cazul testelor PCR ale unor pacienți. Experții de la Spitalul Universitar Charité din Berlin au analizat rezultatele de la trei teste și au confirmat că este vorba de o nouă mutație.

Luni, 18 ianuarie, în timpul unei conferințe de presă, dr. Clemens Stockklausner, director adjunct al clinicii, a subliniat că nu există momentan dovezi că mutația ar fi mai contagioasă sau fatală decât celelalte ale virusului.

El a mai spus că această mutație a fost deja detectată la 35 de persoane, dintre care 24 sunt angajați ai clinicii, iar ceilalți sunt pacienți.

Până în prezent, oamenii de știință au detectat peste 12.000 de mutații ale coronavirusului. Printre acestea este o tulpină descoperită la mijlocul lunii decembrie în Regatul Unit, care, potrivit OMS, este mai contagioasă decât coronavirusul original și este prezentă acum în mai multe țări, inclusiv în Rusia și Franța.

De asemenea, o nouă mutaţie, numită 501.V2, a fost raportată în Africa de Sud. În ianuarie, o altă mutație a virusului a fost descoperită de Institutul japonez de boli infecțioase.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0