Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Va susține PDM candidatura la funcția de premier? Ce spune Nicolae Ciubuc

© Sputnik / Mihai CarausNicolae Ciubuc
Nicolae Ciubuc - Sputnik Moldova
Abonare
Va susține Partidul Democrat candidatura la funcția de premier propusă de președintele Maia Sandu? Iată ce a declarat deputatul Nicolae Ciubuc în cadrul emisiunii "Logica Puterii".
Va susține PD candidatura premierului? Ce spune Nicolae Ciubuc

Într-un interviu pentru Sputnik Moldova, deputatul PDM Nicolae Ciubuc a declarat că decizia oficială în privința susținerii candidatului la funcția de premier propus de Maia Sandu urmează să fie luată în cadrul partidului.

Maia Sandu - Sputnik Moldova
Politică
Maia Sandu a spus deschis de ce a propus-o pe Gavrilița la funcția de premier

"Apreciem faptul că Maia Sandu a respectat Constituția și a propus un candidat pentru șefia unui nou guvern. Urmează să evaluăm împreună în cadrul partidului în ce măsură va fi susținută această candidatură (…). Trebuie să avem o abordare pragmatică și să vedem momentele reale pe care și le stabilește președintele și candidatul propus", a spus Nicolae Ciubuc.

Mai mult, deputatul a remarcat faptul că Partidul Democrat va solicita o întrevedere cu președintele Maia Sandu și candidatul propus la funcția de premier Natalia Gavrilița pentru a afla intențiile reale ale noului Guvern.

"Aș vedea șansele creării unui nou Guvern, chiar pe o perioadă scurtă. Urmează să discutăm intențiile, echipa guvernamentală, să evoluăm capacitățile și în ce măsură vom contribui la depășirea crizei. Ulterior, vom lua o decizie în acest sens", a subliniat Ciubuc.

Amintim că în data de 27 ianuarie președintele țării, Maia Sandu, a propus-o pe Natalia Gavrilița pentru funcția de prim-ministru. Anterior, aceasta a ocupat funcția de ministru al Finanțelor în Guvernul pe care l-a condus actualul șef al statului.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0