Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Realizările și greșelile Maiei Sandu în prima lună de mandat

© Sputnik / Mihai CarausIan Lisnevschi
Ian Lisnevschi  - Sputnik Moldova
Abonare
Recent s-a împlinit o lună de la învestirea Maiei Sandu în funcția de șef al statului. Subiectul a fost discutat în cadrul emisiunii "La Ordinea Zilei" de la Radio Sputnik Moldova cu analistul politic Ian Lisnevschi.
Realizările și greșelile Maiei Sandu în prima lună de mandat

Prima lună de mandat în funcția de președinte al statului este una foarte importantă și responsabilă, însă este prea devreme de tras o concluzie generală în acest sens, susține Ian Lisnevschi.

Cu toate acestea, analistul politic a remarcat cele mai mari realizări, dar și greșelile noului șef al statului în prima lună de activitate. În opinia lui, deplasările peste hotarele țării și întâlnirile oficiale cu politicienii din alte state reprezintă cea mai importantă realizare a Maiei Sandu de când deține funcția de președinte.

"Cei care acced în funcția de președinte încearcă să se stabilizeze și să arate populației unele lucruri cu care să se mândrească. Cea mai mare realizare a acestei luni au fost deplasările, însă multe dintre aceste vizite fac parte din acțiuni de PR", a subliniat Ian Lisnevschi.

Deși Maia Sandu a făcut multe promisiuni în campania electorală, deja este remarcat faptul că nu toate dintre acestea sunt cu adevărat respectate. 

Teodor Cârnaț  - Sputnik Moldova
Efectul discursului Maiei Sandu în cadrul CSS ar putea fi zero: Ce-i sugerează experții
Aceasta este una dintre marile greșeli comise de către noul președinte, susține analistul politic.

"Aici ne referim la politizarea funcțiilor – numirea consilierilor și membrilor Comisiei de securitate, care în mare parte sunt din lista membrilor PAS. Acum se face deschis acest lucru și nu se ține cont de promisiunile făcute o lună în urmă. Cu regret, multe acțiuni vor dezamăgi societatea, așa precum a fost în 2019, când Maia Sandu a deținut funcția de prim-ministru", a punctat Lisnevschi.

Amintim că pe 24 decembrie, la Chișinău, s-a desfășurat ceremonia de învestire a Maiei Sandu în funcția de președintă a țării.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0