Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Indemnizația de maternitate: Care sunt condițiile de acordare

© Sputnik / Mihai CarausCarolina Rotaru
Carolina Rotaru - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul emisiunii "La Ordinea Zilei", șefa Direcție indemnizații pentru incapacitatea temporară de muncă, Casa Națională de Asigurări Sociale, Carolina Rotaru, a vorbit despre condițiile de acordare a indemnizației de maternitate.
Indemnizația de maternitate: Care sunt condițiile de acordare

Indemnizaţia de maternitate se acordă integral la a 30-a săptămână de sarcină, pe o perioadă de 126 de zile calendaristice, iar în cazul naşterilor complicate ori naşterii a doi copii – de 140 zile calendaristice. În cazul sarcinilor cu trei şi mai mulţi feţi, indemnizaţia de maternitate se acordă la termenul de 24 săptămâni de sarcină, pe o perioadă de 182 de zile calendaristice.  

Мать после родов находится в палате вместе с новорожденным ребенком - Sputnik Moldova
Societate
Crește îndemnizația unică la naștere: Cât va constitui în 2021
Potrivit Carolinei Rotaru, există trei tipuri de beneficiari ce pot solicita indemnizația de maternitate.

"Aici ne referim la femeile asigurate, adică acele care sunt încadrate în câmpul muncii, soția aflată la întreținerea soțului asigurat (soțul trebuie să prezinte un stagiu de trei ani sau nouă luni din ultimele 24 luni premergătoare datei acordării concediului de maternitate) și șomerele", a explicat Carolina Rotaru.

De menționat este că femeile asigurate au dreptul la indemnizaţie de maternitate indiferent de durata stagiului de cotizare.

Cum se calculează indemnizația de maternitate pentru fiecare tip de beneficiar aflați din fișierul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0