Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Crește îndemnizația unică la naștere: Cât va constitui în 2021

© Sputnik / Александр Кондратюк / Accesați arhiva multimediaМать после родов находится в палате вместе с новорожденным ребенком
Мать после родов находится в палате вместе с новорожденным ребенком - Sputnik Moldova
Abonare
Cabinetul de miniștri s-a întrunit astăzi în ședință și a adoptat mai multe proiecte importante. Unul dintre ele se referă la majorarea indemnizației unice la naștere.

CHIȘINĂU, 22 dec - Sputnik. În anul viitor indemnizația unică la nașterea copilului se va majora cu 1160 de lei și va ajunge să constituie 9459 de lei. În prezent, acest ajutor unic constituie 8299 de lei.

Валюта - Sputnik Moldova
Societate
640 de mii de moldoveni vor primi câte 1000 de lei - Iată de când

În acest sens, în bugetul de stat pentru anul viitor Guvernul a prevăzut 42 de milioane de lei. De indemnizații majorate vor beneficia 36.245 de copii. <

Va fi majorată și indemnizația lunară pentru îngrijirea copilului până la vârsta de 2 ani. Aceasta va crește cu 100 de lei - de la 640 la 740. În acest sens, Cabinetul de miniștri a prevăzut un buget de 52 de milioane de lei. 
Același proiect votat astăzi de Executiv prevede și majorarea indemnizației lunare pentru creșterea până la vârsta de 3 ani a gemenilor sau a mai multor copii născuți dintr-o singură sarcină. Aceasta va crește de la 320 de lei până șa 370 de lei. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0