Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

PSRM: Prima lună din mandatul Maiei Sandu - haos și eșec

© Photo : Miroslav RotariMaia Sandu
Maia Sandu  - Sputnik Moldova
Abonare
PSRM a comentat activitatea Maiei Sandu și a echipei sale, la o lună de când aceasta a devenit președinte al țării. Socialiștii au consideră că această perioadă a fost caracterizată de haos și eșec.

CHIȘINĂU, 25 ian - Sputnik. Reprezentanții PSRM au criticat dur activitatea Maiei Sandu, la o lună de când aceasta a devenit președinte al țării. Ei susțin că noul șef al statului nu și-a îndeplinit promisiunile făcute în campania electorală față de cetățeni. 

Брифинг ПСРМ - Влад Батрынча, Фадей Нагаческий, Александр Одинцов - Sputnik Moldova
Politică
PSRM nu renunță: Ce va întreprinde în raport cu legea privind funcționarea limbilor
"O lună de haosuri și eșecuri. Maia Sandu a eșuat la promisiunile făcute oamenilor în campanie. Dacă ar fi vrut dizolvarea Parlamentului, trebuia să vină cu un premier și dacă nu ar fi fost votat - se dizolva Parlamentul. A început cu calea de autodizolvarea Parlamentului. CC a stabilit că asta contravine legii. Acum președintele și deputații PAS vor să oblige deputații să nu vină la lucru atunci când un premier numit de Sandu va veni să ceară vot de încredere parlamentarilor. Sandu se gândește la rezultatele partidului său PAS. Țara a rămas fără un Guvern funcțional", a declarat Oleg Lipskii, deputat PSRM.  

Socialiștii sunt revoltați nu doar de „haosul” legat de activitatea Guvernului și Parlamentului, ci și de alte promisiuni ale Maiei Sandu, cum ar fi combaterea corupției și promovarea proiectelor sociale.

Alexandr Stoianoglo - Sputnik Moldova
Expert: Ce șanse au adepții lui Sandu să-l demită pe procurorul general
"Sandu a promis că va rezolva problema pandemică, nu a făcut nimic. A promis că va scoate gardul de la Președinție, dar nu a fost scos. A spus că va reduce din cheltuielile de la Președinție, dar nu este așa. Ea a cheltuit de două ori mai mulți bani la învestirea sa în funcție decât Igor Dodon. A promis că va renunța la sediul Președinției, pentru că țara este săracă și trebuie de redus cheltuielile acestui palat, dar vedem că se simte foarte confortabil în acest sediu. A mai spus că nu va avea nevoie de pază de sat, dar și asta e o minciună. A mai spus că va promova proiecte sociale care va îmbunătăți viața cetățenilor - eșec total. A promis să fie un președinte al tuturor, care să unească societatea - în realitate este în continuare președinte PAS. Cu câtă ură reprezentanții Maiei Sandu au atact reprezentanții altor etnii din țara noastră care folosesc limba rusă ca instrument de comunicare. Mai mult, a lansat acuzații în adresa regiunii transnistrene", a mai spus Oleg Lipskii, deputat PSRM. 

În final, socialiștii i-au cerut Maiei Sandu să vină cu o echipă profesionistă și să facă ordine în țară așa cum a promis în campanie. Deocamdată, președintele țării, Maia Sandu, și echipa sa nu au comentat acuzațiile socialiștilor. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0