Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

COVID-19: Tot mai puține infectări, dar nu și decese

© Sputnik / Mihai CarausCOVID
COVID - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Sănătății a prezentat date actualizate privind situația epidemiologică în contextul pandemiei COVID-19.

CHIȘINĂU, 24 ian - Sputnik. Alte 265 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, 14 decese provocate de COVID-19 și 542 de persoane vindecate de virusul ucigaș. Acestea sunt datele pentru ultimele 24 de ore prezentate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Aureliu Ciocoi - Sputnik Moldova
Societate
Ciocoi, despre medicamentele împotriva COVID - „Sunt elemente speculative”

Din numărul total de cazuri raportate astăzi, două au statut de import. Unul din Bulgaria și unul din România. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 156 202 de persoane. Și astăzi a fost confirmat un număr mare de cazuri în rândul lucrătorilor medicali.

Este vorba de patru medici, șapte asistenți medicali și cinci persoane care reprezintă personalul auxiliar. Ministerul informează că starea de sănătate a 221 de persoane este extrem de gravă, dintre acestea 46 sunt conectate la aparate de respirație asistată. Un număr mare de decese a fost înregistrat și astăzi.

Alte 14 persoane au murit din cauza complicațiilor provocate de COVID-19. Toate persoanele decedate, care au vârste între 56 și 83 de ani sufereau și de alte maladii. Totodată, alte 542 persoane au fost vindecate. În total, 146 948 persoane au fost tratate de COVID-19.

Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Societate
Ciocoi: Ne așteptăm la un nou val de infectări

Starea de urgență în sănătate publică în Republica Moldova s-a prelungit până în data de 15 februarie 2021. Decizia a fost aprobată la ședința Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică, prezidată de premierul interimar, Aureliu Ciocoi. Potrivit unui comunicat emis de Guvern, comisia a constatat că situaţia epidemică rămâne a fi nefavorabilă.

În context, s-a decis interzicerea până la 15 februarie a activității cluburilor de noapte, discotecilor, ringurilor de dans și altor unități comerciale de acest tip. Totodată, se va menține regimul de activitate al restaurantelor și cafenelelor: de la ora 7:00 până la 22:00. Restricția se referă și la unitățile de alimentație publică amplasate în punctele de comercializare a produselor petroliere, centrele comerciale și aeroporturi.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0