Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ciocoi, despre medicamentele împotriva COVID - „Sunt elemente speculative”

© Sputnik / OsmatescoAureliu Ciocoi
Aureliu Ciocoi - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul interimar Aureliu Ciocoi susține că pe piața farmaceutică din Republica Moldova există elemente speculative în ceea ce privește comercializarea medicamentelor care se administrează în tratamentul COVID-19.

CHIȘINĂU, 15 ian - Sputnik. Premierul interimar susține că a rămas stupefiat de prețul ridicat la medicamentele administrate împotriva COVID-19, după ce el însuși s-a îmbolnăvit a doua oară. 

„Am stat în autoizolare exact de sărbători. Când am mers să procur medicamentele necesare, am avut și eu un șoc când am văzut care este suma pe care trebuie să o scot din buzunar. (...) Doar un medicament necesar a fi administrat o lună m-a costat 3500 de lei. Am fost și eu și soția pozitivi, corespunzător, a trebuit să procurăm medicamente pentru ambii. Pers total costul a fost sub 7000 de lei pentru ambii”, a declarat Ciocoi.

El a remarcat că atunci când s-a infectat prima oară prețul medicamentelor era semnificativ mai mic. 

Укол  - Sputnik Moldova
A fost găsit un nou medicament eficient împotriva COVID-19

„La prima mea infectare, care a fost la sfârșit de august, acest medicament, pentru care în decembrie am dat 3500 de lei, a fost procurat cu 450 de lei. Vă imaginați că e aproape de zece ori majorarea prețului - lucru care imediat mi-a aprins beculețul roșu și mi-a venit gândul că ceva este în neregulă. (...) Și chiar m-am întrebat ce se întâmplă cu cetățenii noștri care sunt pensionari și care nu au un venit mai mult decât mediu”, a declarat premierul interimar. 

În context, oficialul susține că subiectul va fi discutat la Guvern, întrucât se atestă elemente speculative pe piața farmaceutică. 

„Îmi pare rău să recunosc: suntem într-o economie de piață unde companiile farmaceutice dictează prețul. Este un subiect pe care aș vrea să-l ridic și cu colegii mei de la Guvern. Sunt elemente speculative, pentru că la preparate pentru care se atestă un deficit pe piața farmaceutică, dar sunt necesare pentru tratamentul COVID, s-a ridicat prețul. Sunt acțiuni speculative pe piața farmaceurică - lucru care va trebui să-l discutăm cu agenții importatori de medicamente în Republica Moldova”, a mai spus Aureliu Ciocoi. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0