Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ciocoi: Ne așteptăm la un nou val de infectări

© Sputnik / Anatolii KiriakCentrul COVID-19 Chisinau MoldExpo
Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Abonare
Datele statistice în contextul pandemiei noului coronavirus ar putea deveni sumbre în cel mai scurt timp, declară prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi.

CHIȘINĂU, 15 ian - Sputnik. Numărul cazurilor de infectare cu noul tip de coronavirus ar putea crește. Asta după ce de sărbători foarte mulți moldoveni au revenit din alte state. O declarație în acest sens a fost făcută de prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi. 

„Nu excludem posibilitatea ca valul de infectări să se extindă în următoarele 10-14 zile, luând în considerare perioada de incubare a virusului. Monitorizăm cu atenție cifra noilor infectări, atestată zilnic de Ministerul Sănătății. În cazul în care se va constata o explozie a numărului de infectări vom fi nevoiți să revenim la anumite restricții mai dure”, a precizat Ciocoi. 

Premierul interimar spune că în cazul unui nou val de infectări, Republica Moldova ar face față situației, asta dacă numărul zilnic de infectări nu va depăși cu mult o mie de cazuri. 

Bucătar - Sputnik Moldova
Societate
Video: Protestul HoReCa în Chișinău – lumina a fost stinsă

„În cazul acestei platforme, sistemul nostru de sănătate rezistă. Există rezerve. S-au eliberat mai multe locuri în spitalele din Chișinău, dar și din țară. Există o rezervă spitalicească, care ne va permite să facem față eventual unui nou val al pandemiei”, a mai spus Aureliu Ciocoi. 

Starea de urgență în sănătate publică în Republica Moldova s-a prelungit până în data de 15 februarie 2021. Decizia a fost aprobată la ședința Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică, prezidată de premierul interimar, Aureliu Ciocoi. Potrivit unui comunicat emis de Guvern, comisia a constatat că situaţia epidemică rămâne a fi nefavorabilă. În context, s-a decis interzicerea până la 15 februarie a activității cluburilor de noapte, discotecilor, ringurilor de dans și altor unități comerciale de acest tip. Totodată, se va menține regimul de activitate al restaurantelor și cafenelelor: de la ora 7:00 până la 22:00. Restricția se referă și la unitățile de alimentație publică amplasate în punctele de comercializare a produselor petroliere, centrele comerciale și aeroporturi.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0